U ISTRI SKOČILI ZA 13 POSTO

MILETIĆ NAKON TRIJUMFA IDS-a NA LOKALNIM IZBORIMA 'Pobijedile su istarske vrijednosti i istarski način života - tolerancija i multikulturalnosti'

Gradonačelnik Pule Boris Miletić sa suprugom dolazi na biračko mjesto u Valdabeku
 Srecko Niketic / HANZA MEDIA

Predsjednik Istarskog demokratskog sabora (IDS) Boris Miletić u utorak je na konferenciji za novinare u Puli ustvrdio kako je IDS-ova pobjeda na lokalnim izborima u Istri zapravo pobjeda istarskih vrijednosti i istarskog načina života, od tolerancije i suživota do multikulturalnosti i antifašizma.

Ustvrdivši kako je IDS na lokalnim izborima bez sumnje ostvario povijesni rezultat jer je na razini Istre "skočio" za čak 13 posto i osvojio visokih 57 posto glasova dok je u Puli zabilježen porast od sedam posto, Miletić je kazao kako je ova stranka u nedjelju nadmašila sve dosadašnje uspjehe a Istra, kako je rekao, "poslala vrlo jasnu poruku političkom Zagrebu".

"Siguran sam da su nas čuli. U sedam od deset gradova dobili smo gradonačelnika u prvom krugu, što smatram izvanrednim rezultatom, dok je župan Flego nadmoćno, sa 65 posto osvojenih glasova, postao apsolutni rekorder ovih lokalnih izbora", istaknuo je Miletić. Dodao je kako je Valter Flego osvojio daleko najviši postotak glasova od svih kandidata za župane u Hrvatskoj a svi su IDS-ovi kandidati vodili isključivo afirmativne i vrlo konkretne kampanje, te "nije bilo blaćenja niti udaraca ispod pojasa".

"Ljudi znaju što se u njihovim sredinama napravilo i masovno su glasali za nastavak politike rasta. IDS je još jednom pokazao dosljednost, stabilnost i zajedništvo", poručio je Miletić.

Kazao je kako će ta stranka i dalje glasno i beskompromisno štititi liberalne vrijednosti i građanska prava jer je "u političkom spektru parlamentarnih stranaka IDS sinonim za dosljednost i vjerodostojnost".

Istarski župan Valter Flego ocijenio je povijesnim rezultate za županijsku skupštinu i za župana istaknuvši kako je najteže dobiti povjerenje onih s kojima si svaki dan.

"To se ostvaruje iskrenim i neumornim radom i s dosljednim poštivanjem naših vrijednosti. To smo i napravili i zato danas u županijskoj skupštini imamo 26 od ukupno 45 mjesta. To je pretpostavka za stabilnost, kontinuitet ali prije svega za rad i razvoj", kazao je .

Ti su rezultati, kaže, ponos i obveza te povjerenje koje će IDS opravdati politikom stalnog ulaganja, rasta, razvoja i dosljednosti.

Odgovarajući na pitanje novinara hoće li se IDS prikloniti nekoj od većih stranaka, ukoliko bude to potrebno, na nacionalnoj razini, Miletić je istaknuo kako je IDS-ov spektar koaliranja je poznat svima.

"Birači kad biraju IDS znaju šta dobivaju. Nama je prihvatljiv jedan liberalno-lijevi spektar, mi s desnicom ne koaliramo. Tako je bilo u protklih 27 godina, tako će biti ubuduće", zaključio je predsjednik IDS-a Boris Miletić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 20:07