PAVO BARIŠIĆ

MINISTAR OBRAZOVANJA O OPTUŽBI ZA PLAGIJAT 'Tri etička povjerenstva odlučila su da nema govora o plagijatu. Nemojte me više o tome pitati!'

 Goran Mehkek / HANZA MEDIA

Prije sastanka Vlade ministar obrazovanja i znanosti Pavo Barišić odgovorio je na nekoliko pitanja novinara, među njima i ona koja se tiču optužbe da je plagirao znanstveni rad, o čemu će se uskoro oglasiti Odbor za etiku - najviše savjetodavno i stručno tijelo za promicanje etičkih načela i vrijednosti u znanosti i visokom obrazovanju.

- Što se tiče moje priče o plagijatu, moram reći da predsjednik Etičkog odbora ovom temom samo uveseljava javnost, a pritom narušava jedno od temeljnih civilizacijskih načela "ne bis in idem", to jest ne sudi o istome dvaput - rekao je Barišić i pojasnio da neće podignuti nikakvu tužbu.

Sutra je sjednica etičkog povjerenstva? - upitali su novinari.

- Jest, sutra je, a ja sam službeno dobio samo prijavu protiv predsjednika etičkog odbora i to je to.

Kakvo je stanje u resoru koji ste preuzeli?

- Ja ne volim kašnjenje, a vidio sam da mnogo toga kasni. O detaljima ću izvijestiti, ali zapanjilo me koliko toga kasni - rekao je Barišić

Ako se pokaže da je bila riječ o plagijatu, hoćete li dati ostavku? - bilo je zadnje pitanje

- Predmet koji je 2011. potegnut bio je pred tri etička povjerenstva i svako kaže da nije bilo plagijata i to piše crno na bijelo. Nemojte me više o tome pitati!' - zaključio je Barišić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 05:12