SPORNA REFORMA

MINISTAR TURIZMA POKUŠAVA UMIRITI UGOSTITELJE 'Dajte mi sedam dana pa ćemo zauzeti stav o poreznim prijedlozima'

 Goran Mehkek / Hanza Media

Ministar turizma Gari Cappelli najavio je u četvrtak navečer na Danima hrvatskog turizma, da će o prijedlozima poreznih izmjena vezanim uz ugostiteljstvo i turizam idućih nekoliko dana razgovarati s ljudima u sektoru i kolegama ministrima.

"Dajte mi sedam dana da sve iskoordiniram i razgovaram s ugostiteljskim, hotelskim, kamp i drugim strukovnim udrugama, s kolegama ministrima, pogotovo financija, te ćemo tada moći više reći", izjavio je Cappelli dodavši da se ipak radi o izmjeni 15 zakona što je do sada najopsežnija izmjena u Hrvatskoj.

"Znamo kakva je situacija u proračunu i svi ćemo morati nešto dati no Ministarstvo turizma će u razgovorima sa sektorom zauzeti stav prema poreznim prijedlozima", najavio je Cappelli.

Ministar financija Zdravko Marić je, predstavljajući u četvrtak detalje predložene porezne reforme, uz ostalo izvijestio kako se kod PDV-a predlaže povećanje stope na usluge u ugostiteljstvu s 13 na 25 posto.

Čestitavši na kvaliteti koju razvijaju u svojim objektima i ustrajnosti u radu, Cappelli je uručio nagradu najboljem hotelu za ovu godinu - to je mali obiteljski hotel Adriatic u Orebiću. Takvih hotela u Hrvatskoj je oko 250, svi su manje-više u obiteljskom vlasništvu i zadnjih godina postali su vrlo cijenjen brend turističkog smještaja u svijetu.

Nagrade Adria zajednički već 11 godina dodjeljuju Slobodna Dalmacija i Nacionalna udruga malih i obiteljskih hotela čiji je predsjednik Šime Klarić naglasio dobre rezultate ove sezone.

Dogodila se i zanimljivost kada je član Uprave Slobodne Dalmacije Miroslav Ivić pozdravljajući novog ministar rekao Gari Kasparov, ali se poslije snašao i rekao da se nada da će i Gari Cappelli imati jednako velike uspjehe kao što je Kasparov imao u šahu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 15:13