PUTOVANJE IZ NOĆNE MORE

MLADI PAR IZ OSIJEKA ŠOKIRAN SVOJIM ISKUSTVOM 'Krenuli smo iz Rijeke prema Osijeku. Takvu agoniju još nikad nismo nigdje doživjeli...'

Ukrcali su se u Rijeci, u Zagrebu presjeli do Vrbovca otkuda su autobusom krenuli do Križevaca, presjeli na vlak za Koprivnicu, pa napokon ušli u vlak za Osjek...
 Privatna arhiva/CROPIX

Da su Hrvatske željeznice i njihove usluge često na tapeti ogorčenih putnika nije novost, a mladi par iz Osijeka redakciji Jutarnjeg javio se s još jednom negativnom pričom u nizu. I.K. (34) iz Osijeka i njegova djevojka kažu kako su doživjeli iznimno neugodno iskustvo na putovanju vlakom, na koje su 1. rujna krenuli biciklima.

Naime, kupili su povratne karte za relaciju Osijek-Rijeka i za njih i za bicikle te su do odredišta sretno stigli jedinim vlakom koji prevozi bicikle. Problem je nastao kad su se istim putem trebali vratiti natrag u Osijek.

- Kada smo došli na kolodvor u Rijeku, žena na šalteru je rekla mojoj djevojci kako vlak za Osijek, koji jedini prevozi bicikle, može prevesti naše bicikle samo do Zagreba bez obzira što imamo povratnu kartu za bicikle i za nas do Osijeka. Dodala je kako zbog radova jedino nedjeljom vlak može prevesti bicikle do Osijeka - počinje priču strastveni biciklist i ističe kako im, kada su kupovali kartu, to nitko nije napomenuo.

- Zar bi trebali biti tjedan dana na kolodvoru kako bi došli do Osijeka s biciklima, neovisno o tome što imamo kartu? - pita se ogorčeni Osječanin pa nastavlja: - Mi smo svejedno došli ujutro na taj vlak te nam je kontrolor rekao kako ipak možemo prevesti bicikle.

No, tek tada je počela naša agonija: umjesto u vlaku s jednim presjedanjem završili su putovanje s čak četiri presjedanja.

- Ušli smo u Rijeci na vlak te su nam rekli kako presjedamo u Zagrebu. U Zagrebu smo zajedno s biciklima cijelo vrijeme stajali u vlaku za Budimpeštu iz kojeg smo opet morali izaći u Vrbovcu - priča I.K. koji je tada doživio, kako kaže, potpuni šok.

- Silazimo s kolodvora, krećemo prema autobusima te vidimo da su već popunjeni i da dolje za prtljagu nema mjesta jer su vozači samo pobacali stvari, a ne i složili. Kada smo ih pitali kuda da stavimo bicikle, odgovorili su man da da nemaju pojma te počeli psovati 'Jeb***i vas bicikli', 'Idite pješice' i slične stvari.

- Nakon vrijeđanja ipak su odlučili napraviti mjesta te stavili bicikle unutra, iako ih nisu zaštitili. Vozili su nas do Križevaca gdje smo ponovno vadili bicikle koji su bili oštećeni na nekoliko mjesta.

Potom su ušli u vlak za Koprivnicu te tamo ponovno morali izaći i ući u drugi vlak. Tu je uslijedila nova drama: - Nismo još stigli iznijeti stvari i bicikle kada je kontrolor počeo zviždati da vlak krene. Djevojka je otrčala da im kaže da pričekaju! Nakon toga su nam pomogli da unesemo bicikle te smo krenuli za Osijek - ispričao je svoje iskustvo s HŽ-om i napomenuo:

- Ovako nešto još nisam nigdje doživio, a proputovao sam biciklom čitavu Europu!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 05:32