POVEZALI SE S UDRUGOM 'MOŽEMO'

MOST PREDSTAVIO KANDIDATA ZA GRADONAČELNIKA OSIJEKA 'Treba nam gradonačelnik organizator, a Vrkić nije ništa napravio i ne zaslužuje novo povjerenje'

Foto: Neja Markičević / CROPIX Na fotografiji: Miroslav Šimić
 CROPIX

Miroslav Šimić, saborski zastupnik Mosta, novi je kandidat za gradonačelnika Osijeka. Nakon HDZ-ove Ivane Šojat te Ante Đapića, Šimić je treća osoba koja bi u svibnju htjela preuzeti ured aktualnog gradonačelnika Ivana Vrkića. Kandidaturu je predstavio na Dan žena, istaknuvši događaj zbog kojeg se on obilježava i kazavši kako i „Osijeku treba hrabri građanski aktivizam i borba za uređeni grad.“ Zbog toga se Most povezao s udrugom Možemo, koja je na osječkim Mjesnim izborima sa svojom listom pobijedila u Gradskoj četvrti Tvrđa.

- Odluka o kandidaturi popraćena je i određenim strahom, što se ne bojim priznati. No, odgovornost i osjećaj straha za budućnost Osijeka jači su od straha od kandidature. Nisam bogomdan, niti imam čarobni štapić za rješenje problema i zato nam treba reakcija i uključivanje građana iz civilnog sektora i poduzetništva, koji su najzdraviji dio ovog društva i koje vidim kao partnere na razini u kojoj im Grad može pomoći i potaknuti nova zapošljavanja. Spreman sam ih okupiti i biti organizator. Neće biti lako, ali vodi me misao da se svi Osječani trebaju dobro osjećati u svome gradu, a ne u Dublinu, Zagrebu ili Hamburgu, rekao je Šimić, osvrnuvši se i na Vrkićevu vladavinu.

- Ova gradska vlast ne zaslužuje novo povjerenje i da mislim da je Vrkić dobro radio, podržali bismo njegovu kandidaturu. Gradska uprava nije ništa učinila da nam ulice ne budu prazne i da oko sebe ne gledamo pesimizam. Jedino dobro što je učinjeno je privatizacija NK Osijek i ništa drugo. Ipak, u kampanji nećemo prozivati, jer to svaki dan čine prazne gradske ulice, a ovo ipak nisu samo komunalni izbori, već doslovno borba za spas grada, poručio je Šimić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 22:06