NOVI SMJER

MOSTOV KANDIDAT ZA PREDSJEDNIKA VLADE BIT ĆE BOŽO PETROV Hoće li to biti i njihov uvjet?

 Damjan Tadić / CROPIX

Most na ovim izborima neće tražiti nestranačkog kandidata za premijera kao na prošlima, već će njihov kandidat za premijera, neslužbeno doznajemo, biti Božo Petrov, što će najvjerojatnije biti i njihov uvjet za eventualnu postizbornu suradnju s HDZ-ovom ili SDP-ovom koalicijom.

U Mostu su zaključili da premijer ipak treba biti politička osoba, ali ne žele ni Plenkovića, ni Milanovića na tom mjestu, iako su oni predsjednici najvećih stranaka, nego Božu Petrova, jer smatraju da će tako najbolje moći kontrolirati provode li se reforme koje će zahtijevati. Isto tako, kažu da je Most spreman biti i u oporbi ako bude morao pristati na neke ucjene HDZ-a i SDP-a, a svjesni su da je i velika koalicija jedno od rješenja koje se spominje u kuloarima, a koja je bila neposrednim kontaktima dogovorena i nakon prošlih izbora.

- SDP je prošli put pristao da Petrov bude premijer pa ne vidimo zašto tako ne bi bilo i sada, a Plenković je samo jedna osoba koja ne može promijeniti HDZ preko noći. Cijelo Predsjedništvo stranke ostalo je isto, to su ljudi koji su rušili našu Vladu i podržavali Karamarka - kaže naš sugovornik iz Mosta.

Dodaje kako nema prevelike razlike između HDZ-a i SDP-a te da će, ako budu u prilici, pregovarati s jednom i drugom stranom nakon izbora, ovisno o rezultatima, programima, ali i ljudima koji će biti na listi.

- Recite mi koja je razlika između Stazića i Hasanbegovića? Obojica su radikalni u stavovima - kažu neslužbeno u Mostu, ali napominju da u obje koalicije ima dobrih i sposobnih ljudi.

Drugi sugovornik iz Mosta pak otkriva da će u kampanju krenuti s programom koji su obje strane potpisale prilikom pregovora nakon prošlih izbora, koji će se dodatno ažurirati, a u kampanji će isticati da su HDZ i SDP slični po svemu. No ovaj put će se njihove poruke o HDZ-u i SDP-u ipak razlikovati.

- Znamo da ćemo na kraju morati s jednima ili drugima jer nismo neodgovorni - poručuju u Mostu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 18:56