INTERVJU NA N1

MOSTOVAC IVAN KOVAČIĆ 'S ološem i razbojnicima nećemo surađivati'

 Goran Mehkek / CROPIX / CROPIX

Mostovac Ivan Kovačić gostovao je kod Nataše Božić na televiziji N1 u emisiji 'Točka na tjedan' te je komentirao dosadašnji tijek predizborne kampanje.

- Most nema ništa protiv da ostane u oporbi. Nebitno je je li na vlasti SDP ili HDZ, njihove nadstranačke firme, tajkuni vode državu. Mislim da se protiv toga nemoguće boriti dok su na vlasti - izjavio je Kovačić. Iako smatra da je velika koalicija najgore rješenje za Hrvatsku, misli da bi to istovremeno bilo najbolje rješenje za građane.

- Teško je za reći, ali za državu bi bilo najbolje da se napravi velika koalicija, da narod vidi da je to jedan te isti ogranak iste stranke. Teško da će to biti na ovim izborima, ali dobro bi bilo da Most ustraje u tome da ne ide u vlast. Mi smo opet brzo i reagirali, jer smo donijeli odluku o novim izborima sredinom šestog mjeseca - dodao je Kovačić.

Evo što je rekao o ulozi Mosta u vladi.

- Mi smo se trudili biti korektivni faktor između svega. Most se zabio kao klin između odnosa HDZ-a i SDP-a. Most im je onemogućavao veze, barem što se tiče državnih poduzeća i velikih firmi - tvrdi Kovačić.

Dodao je da će nakon izbora promijeniti način rada.

- Ja ne mogu reći da mi nećemo ni s jednima ni s drugima, ali ćemo promijeniti način rada. Sigurno se nećemo ponašati onako kako smo se ponašali prije. Naučili smo lekciju suradnje s HDZ-om. Sve što su nam govorili, doslovno su pljunuli na to. Svaku stvar koju smo potpisali, pogazili su i ništa se nije moglo provući. Kap je na kraju prelila čašu - objasnio je.

Kad je Andrej Plenković u pitanju, Kovačić je objasnio da ga ne zanima transformacija u HDZ-u.

- Mi nismo ovdje da radimo kadroviranje u drugim strankama. S ološem i razbojnicima neću surađivati, ne govorim samo o strankama. Ukoliko ima neiskvarenih ljudi, koji nemaju afere, zašto ne bismo surađivali i s HDZ-om i s SDP-om - pojasnio je. Dodao je da pregovori ovoga puta neće trajati dva mjeseca, a i dalje smatra da Tihomir Orešković nije bio pogrešan izbor za premijera.

Komentirao je i slučaj Zorana Milanovića, odnosno curenje snimke s tajnog sastanka s braniteljima. "Na kraju mi se čini kako stalno procure snimke, kao da je i naručeno. Ne znam je li sam naručio, ali konstantno cure neke snimke. Često se ponavlja", kazao je Kovačić. Smatra da je Milanović preuzeo dio retorike HDZ-a. "Jednostavno je otkinuo ekstremni dio retorike HDZ-u, koji onda mora biti samo žešći, što im ne odgovara za politički rezultat. Po meni je ovo dobar taktički potez. Neće zato nijedan desničar glasati za SDP, ali neće izgubiti nijednog ljevičara", kazao je Kovačić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 13:14