RAZGOVOR S PARTNERIMA

Može li Narodna koalicija ponovno zajedno na izbore?

 Damjan Tadić / CROPIX

Davor Bernardić ovih dana vodi razgovore s partnerima s kojima je SDP izašao na parlamentarnim izborima. Dvije su osnovne teme - funkcioniranje oporbe u Saboru te ispipavanje terena za eventualne koalicije na predstojećim lokalnim izborima koji će se održati u svibnju iduće godine. Dosad je razgovarao s predsjednikom HSU Silvanom Hreljom, jučer se sastao s predsjednikom HNS-a Ivanom Vrdoljakom, a u planu su i razgovori s Krešom Beljakom (HSS).

- S Vrdoljakom sam razgovarao o koordinaciji i parlamentarnoj suradnji, a o nekim konkretnijim razgovorima o suradnji na lokalnim izborima još se ne može govoriti - rekao je Bernardić koji navodi kako mu je prvi cilj da Klub SDP-a počne u Saboru bolje funkcionirati. Radi toga je sve SDP-ove zastupnike jučer pozvao na sastanak u Saboru.

Treba, kaže, premostiti vrijeme do team buildinga i dogovora o novom radu kluba te funkcionirati kao dobra oporba. Premda se nakon gubitka izbora Narodna koalicija u kojoj je SDP okupio svoje koalicijske partnere raspala, Bernardić ipak ispituje postoji li prostor za koordinirane akcije u Saboru. Što se tiče lokalnih izbora, tu će se odnosi definirati tek krajem ove ili početkom iduće godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 15:22