LOKALNI IZBORI

MRAK TARITAŠ 'Drugi krug će biti referendum i on će završiti kako smo i planirali. Bandić je dobio 40.000 glasova manje nego prije četiri godine'

 Davor Pongracic / HANZA MEDIA

- U Gradu Zagrebu, prva utakmica je odrađena s više nego zadovoljavajućim rezultatom. Već iza ponoći smo krenuli u novu utakmicu. Zahvaljujem svim sugrađanima, koji su glasali. Grad Zagreb se može dobiti, Grad Zagreb ima pravo na promjene, na budućnost, poručila je kandidatkinja te stranke i SDP-a Anka Mrak Taritaš koja će u drugom krugu lokalnih izbora u hrvatskoj metropoli odmjeriti snage s aktualnim gradonačelnikom Milanom Bandićem.

- Drugi krug bit će referendumski. Pokazat ćemo želimo li promjene ili ćemo birati njega. U drugom krugu neće biti jednostavno, ali pobjeda je moguća, sigurna sam da ćemo ostvariti ono što smo planirali, rekla je Mrak-Taritaš.

- Prije četiri godine Milan Bandić je dobio 40.000 više nego ove godine. Idemo na referendum i on će završiti kako smo planirali, svi građani Zagreba žele promjene, rekla je kandidatkinja za gradonačelnicu.

Također je odgovorila na pitanje novinara o koaliciji u Skupštini i vijesti da je Bandić spreman udovoljiti Bruni Esih za većinu u Skupštini, a riječ je o promjeni imena Trga maršala Tita.

- Kad bi u ovom gradu jedini problem bilo ime Trga maršala Tita, gdje bi nam bio kraj. Ne sumnjam u pregovaračke sposobnosti Milana Bandića, ali ne sumnjajte ni u moje pregovarčke sposobnosti kada postanem gradonačelnica, rekla je Anka Mrak-Taritaš.

Zagreb, 220517.
Sredisnjica HNS-a.
Press konferencija HNS-a o rezultatima prvog kruga lokalnih izbora.
Na fotografiji: Matija Posavec, Ivan Vrdoljak, Anka Mrak Taritas, Predrag Stromar.
Foto: Davor Pongracic / CROPIX
Davor Pongracic / HANZA MEDIA
Matija Posavec, Ivan Vrdoljak, Anka Mrak Taritaš, Predrag Štromar

Novinarima se obratrio i predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak.

Hrvatska narodna stranka povrdila je svoj rezultat od prije četiri godine, treća smo stranka na lokalnoj razini u Hrvatskoj. Imamo dva župana koja su pobijedila već u prvom krugu te dva kandidata s izglednim šanasama za pobjedu u drugom krugu, rekao je Ivan Vrdoljak.

- U dva najveća hrvatska grada imamo izglede da vjerujemo u pobjedu u drugom krugu, to su Zagreb i Osijek. Također, želja nam je pokazati da se i bez Andre Vlahušića može napraviti dobar rezultat u Dubrovniku, rekao je Vrdoljak.

Naime, HDZ-ov kandidat u Dubrovniku je osvojio uvjerljivih 32,33 posto glasova, dok u drugi krug ide i Valentin Dujmović, kandidat HNS-a i HSLS-a, s 16,48 posto glasova.

Pohvalio se i da je HNS u prvom krugu dobio 18 gradonačelnika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 18:16