POLICIJSKA AKCIJA

NA AUTOCESTI KOD KUTINE AUDIJEM JURIO 208 km/h: Platio kaznu od 3.000 kuna i zabranjeno mu mjesec dana voziti po Hrvatskoj

Ilustracija
 Tomislav Krišto / CROPIX

U srijedu, 8. studenoga od 9 do 13 sati, policijski službenici Postaje prometne policije Kutina su na autocesti Bregana – Zagreb – Lipovac proveli akciju usmjerenu na nadzor brzine kretanja. Tijekom akcije nepropisnu brzinu utvrđivali su laserskim uređajem FAMALASER III te su utvrdili 52 vozača koji se nisu pridržavali propisane brzine kretanja. Utvrđeno je 40 prekršaja vožnje brzinom od 10 do 30 km/h većom od dopuštene, zbog čega su ovi vozači kažnjeni s 500 kuna, dok je kaznom od 1.000 kuna kažnjeno 11 vozača koji su vozilom upravljali brzinom od 30 do 50 km/h većom od dopuštene.

Jedan vozač, državljanin Bosne i Hercegovine, upravljao je osobnim automobilom marke Audi brzinom većom od 50 km/h iznad dopuštene, odnosno brzinom od 208 km/h, zbog čega mu je izdan obavezni prekršajni nalog i izrečena novčana kazna od 3.000 kuna, uz zaštitnu mjeru zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole B kategorije na području Republike Hrvatske u trajanju od mjesec dana.

Također, tijekom trajanja ove akcije policijski službenici su utvrdili i 17 drugih prekršaja, od čega dva prekršaja korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, tri prekršaja nekretanja vozila sredinom prometne trake, po četiri nepoštivanja prometnog znaka i nekorištenja sigurnosnog pojasa, tri neuključivanja svjetala za vrijeme vožnje te jedan prekršaj prevoženja osoba više nego što je to upisano u prometnoj dozvoli. Ispitivanju alkoholiziranosti za vrijeme akcije podvrgnuto je 29 vozača te niti jedan nije bio pod utjecajem alkohola.

U ovoj akciji ukupno je utvrđeno 69 prometnih prekršaja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 21:05