OČEKUJE SE KAOS

NA BREGANI SE TRENUTNO ČEKA SAT VREMENA MUP objavio kartu: Koristite ove granične prijelaze kako bi izbjegli gužve!

Ministarstvo unutarnjih poslova objavilo je kartu svih graničnih prijelaza sa Slovenijom i preporučio ih državljanima zemalja EU, EEA i Švicarske
 MUP/HANZA MEDIA

S obzirom da se nakon uskršnjih blagdana velik broj ljudi vraća prema državama Europske unije, za očekivati je kako će tijekom predstojećeg vikenda doći do povećanja gužvi i čekanja na prelazak granice, prvenstveno na izlasku iz Republike Hrvatske prema Republici Sloveniji (GP Bregana).

Preporučujemo putnicima, državljanima zemalja EU, EEA (Island, Lihtenštajn i Norveška) i Švicarske Konfederacije da koriste druge granične i pogranične prijelaze prema popisu na poveznici.

MUP

Iz MUP-a napominju da ukoliko se u jednom vozilu zajedno nalaze državljani EU zemalja i trećih zemalja, graničnoj kontroli mogu pristupiti samo na graničnim prijelazima Macelj, Bregana, Rupa, Plovanija, Kaštel, Požane, Pasjak, Jurovski Brod i Dubrava Križovljanska.

Kako bi izbjegli gužve i zastoje, iz MUP-a pozivaju sve putnike da prate informacije o stanju prometa na graničnim prijelazima koje redovito objavljuje HAK na svojim internetskim stranicama.

Trenutno se na izlaz iz Hrvatske na Bregani čeka oko sat vremena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 05:15