SASTANAK U VLADI

NA NERADNI DAN PLENKOVIĆ OKUPIO MINISTRE I JANDROKOVIĆA Razgovaralo se i o Agrokoru: 'Najvažnije je da odgovaraju oni koji su prekršili zakon'

Gordan Jandroković i Andrej Plenković.
 Davor Pongračić / CROPIX

Iako je neradni dan, premijer Andrej Plenković okupio je danas neke ministre u Vladi te predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića.

Na sastanku su bili ministar unutarnjih poslova Davor Božinović te potpredsjednica Vlade Martina Dalić. Jedna od tema sastanka je bio i Agrokor jer idući tjedan premijer u Saboru predstavlja izvješće o prvih godinu dana Vlade, a afera s koncernom svakako je obilježila rad Banskih dvora.

Iz Vlade poručuju kako je riječ o redovnom sastanku premijera s ministrima, a osim Agrokora, Jandroković se konzultirao s predsjednikom Vlade i oko svojeg skorašnjeg posjeta Kanadi. Jandroković je za Novu TV poslije poručio kako Istražno povjerenstvo za Agrokor ne bi trebalo više raditi kada krene službena istraga DORH-a jer će doći do preklapanja.

- To je sasvim sigurno. Onoga što je dio pravosuđa i onoga što je dio rada povjerenstva. Mislim da bi trebalo doći do zastoja u radu, odnosno prekida rada povjerenstva, ali vidjet ćemo što će se dogoditi, neću ništa prejudicirati - rekao je predsjednik Sabora za Novu te dodao: - Mislim da je najvažnije da oni koji jesu prekršili zakon da zbog toga i odgovaraju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 15:28