SAMO ZBOG POLJUPCA

Na zagrebačkoj Trešnjevci brutalno pretučene dvije lezbijke: 'Treba vas sve pobiti!'

 SIPA/CROPIX

ZAGREB - Mladi lezbijski par pretučen je u centru Zagreba samo zato što su se na trenutak poljubile u obraz. Poslijedice napada su strašne: jedna djevojka, inače državljanka Velike Britanije, zadobila je frakturu vilice, ima rasječenu usnicu i potres mozga. Druga, naša državljanka, nešto je bolje prošla jer ima "samo" hematome i masnice po licu.

- Da ste u Beogradu, ne bi se ovako usudile hodati gradom! Odvratne lezbače i pederi, treba vas sve pobit i popalit! BBB i huligani, je li ti to razumiješ? - počeo je vikati na njih.

Djevojke su ga zamolile da ih ostavi na miru, no ušao je za njima u autobus i nastavio ih je vrijeđati.

Nakon što su izašle na Trešnjevačkom trgu, fizički je nasrnuo na njih.

- Pobjegle su, ali on ih je sustigao kod rotora u Novoj cesti te ih nastavio tući šakama i nogama po glavi i tijelu. Jedna od djevojaka uspjela je pozvati policiju, nakon čega je on pobjegao. Poslijedice su strašne: jedna djevojka, inače državljanka Velike Britanije, zadobila je frakturu vilice, ima rasječenu usnicu i potres mozga. Druga, naša državljanka, bolje je prošla jer ima hematome i masnice po licu. Pritom ne govorim o psihičkim posljedicama i stanju šoka, jer možemo zamisliti kako im je - kaže Marko Jurčić iz Zagreb Pridea.

Protiv zasad nepoznatog počinitelja podnijet će kaznenu prijavu zbog nasilničkog ponašanja i nanošenja teških tjelesnih ozljede u vezi sa zločinom iz mržnje.

Očekuju i da policija pronađe počinitelja, koji je snimljen u noćnom autobusu te da se protiv napadača podignu kaznene prijave, nikako prekršajne, kako je to često do sada slučaj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 14:19