PRIZNANJE IVANI PARADŽIKOVIĆ

NAGRADU ZA PROMICANJE MIROTVORSTVA POSVETILA UBIJENOJ ALEKSANDRI ZEC 'Njezina tragična sudbina duboko me potresla. Bile smo vršnjakinje u ratu'

 NOVA TV

Ivana Paradžiković, urednica emisije 'Provjereno', dobitnica je nagrade 'Krunoslav Sukić' za promicanje mirotvorstva, nenasilja i ljudskih prava.

'Nagradu sam posvetila Aleksandri Zec. Njezina tragična sudbina duboko me potresla. I ja sam u ratu imala isto godina kao ona, kad su je prije 25 godina iz kuće nasilno odveli i smaknuli na Sljemenu. Mislim da kao društvo nećemo napredovati ako sve zločine ne osudimo', rekla je Ivana.

NOVA TV

Njezino profesionalno i ljudsko zalaganje za socijalnu pravdu, ljudska prava i demokratske standarde kroz emisiju 'Provjereno' bilo je povod za dodjelu ovogodišnje nagrade 'Krunoslav Sukić'. Tijekom godina 'Provjereno' je postalo oslonac mnogih ljudi.

Ukazaje na nepravde te svojim emisijama potiče sustav na reakciju, djelovanje i pružanje zajamčenih prava.

Svojim pričama nerijetko znaju ganuti cijelu Hrvatsku, dati snažan glas onima koji su zahtijevali pravdu u borbi protiv moćnih protivnika te potaknuti reakciju i pomoći potrebitima.

Ivana Paradžiković dugogodišnja je urednica 'Provjerenog' Nove TV, emisije koja je nedavno obilježila 400 prikazanih epizoda, a povodom primitka nagrade 'Krunoslav Sukić' izjavila je:

'Iznimna mi je čast primiti ovu nagradu jer već 10 godina redakcija 'Provjerenog' glas je obespravljenih, zaboravljenih, marginaliziranih... U tih smo 10 godina postali sinonim borbe za pravdu u društvu. Držimo svojom odgovornošću boriti se za one kojima je nanesena nepravda, uzeto dostojanstvo, one koji misle, izgledaju ili vole drugačije, one koji pripadaju ne samo nacionalnoj, nego bilo kojoj manjini i zato me ova nagrada, kao priznanje našeg rada, čini iznimno ponosnom', zaključila je Paradžiković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 09:24