UOČI 8. LISTOPADA

'NAŠA STVARNA SNAGA JE U ZAJEDNIŠTVU, VJERUJEM U BUDUĆNOST NAŠE ZEMLJE' Predsjednica Grabar Kitarović čestitala Dan neovisnosti Republike Hrvatske

 HINA / pool / HANZA MEDIA

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u petak je uputila čestitku povodom 8. listopada, Dana neovisnosti Republike Hrvatske, svim Hrvaticama i Hrvatima te hrvatskim državljanima u domovini i diljem svijeta te poručila kako je stvarna snaga hrvatske države u zajedništvu, samopouzdanju, mladima i vjeri u budućnost.

- Među važnim nadnevcima u našoj povijesti 8. listopada ima posebno mjesto kao dan konačnog i neopozivog stupanja na snagu odluke o neovisnosti Republike Hrvatske. Taj povijesni cilj ostvarili smo nakon mnogih stoljeća borbi za opstojnost i slobodu. Stoga se na taj dan sa zahvalnošću sjećamo svih koji su kroz povijest žrtvom rada i života pridonijeli njegovu ostvarenju - naglasila je predsjednica Grabar-Kitarović.

Poručila je i kako danas, kao neovisna država, koja je punopravna članica međunarodne zajednice i Europske unije, Hrvatska ima sve formalne pretpostavke za slobodan nacionalni i društveni razvoj te afirmaciju u svijetu. No također je naglasila kako je stvarna snaga naše države "u nama, u našem zajedništvu i samopouzdanju, u našim mladima i našoj vjeri u budućnost".

- Uvjerena sam da ćemo ostvariti sve razvojne ciljeve kojima težimo. Vjerujem u budućnost naše neovisne Hrvatske - zaključila je hrvatska predsjednica te svim Hrvaticama i Hrvatima te hrvatskim državljanima u domovini i diljem svijeta srdačno čestitala Dan neovisnosti Republike Hrvatske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 15:44