PROCES PROTIV TOMAŠEVIĆA

NASILNI ŽUPAN U VRLO TEŠKOM STANJU U BOLNICI Žalio se sudu: Dopustite mi da vidim svoju suprugu!; Stigao i odgovor njegove žene...

 
 CROPIX/RTL

Požeško-slavonskom županu Alojzu Tomaševiću još nije počelo suđenje na Prekršajnom sudu u Požegi temeljem prijave za verbalno nasilje nad suprugom Marom koje se dogodilo 2. listopada ove godine, a istraga Općinskoga državnog odvjetništva za kazneno djelo tjelesnog nasilja, za što Tomaševića tereti policija, još je u tijeku.

Jaroslav Mahaček, sudac Prekršajnog suda kojemu je dodijeljen ovaj predmet, potvrdio nam je da još nije zakazao raspravu u ovom postupku.

- Dobili smo zamolbu Općinskoga državnog odvjetništva u Požegi da malo zastanemo s prekršajnim postupkom zbog verbalnog nasilja s obzirom na njihovu istragu koju vode vezano uz kazneno djelo tjelesnog nasilja, a sve kako se ne bismo doveli u situaciju dvostrukog kažnjavanja. S obzirom na tu njihovu zamolbu, zatražit ću od Visokoga prekršajnog suda naputak kako da postupimo s prekršajnim postupkom - rekao je Mahaček i dodao da je cijeli spis na Visokome prekršajnom sudu zbog žalbe Tomaševića na odluku suca da mu se produlji zaštitna mjera zabrane približavanja supruzi na manje od pet metara.

- Nakon što je istekla ista zaštitna mjera u trajanju od osam dana, koju je donijela policija, ja sam taj rok produljio na još dva mjeseca. Optuženi se putem odvjetnice žalio na tu odluku, a žalbu rješava Visoki prekršajni sud - dodao je Mahaček.

Inače, Tomašević je pred sudom saslušan tek jučer, jer se, kako javlja RTL već gotovo tjedan dana nalazi u bolnici. Naime, župan je hospitaliziran u lošem stanju, s jakom visokom temperaturom. Liječi se od upale pluća, ali i zdravstveno opasnije, gnojne upale parotidnih žlijezda.

Ravnatelj Opće županijske bolnice Požega Željko Glavić potvrdio je kako se radi o ozbiljnijem zdravstvenom problemu tako da je apsolutno bila potrebna hospitalizacija te kako se zdravstveno stanje popravilo, no da mora biti zadržan još neko vrijeme. Njegova supruga Mara nije znala da se suprug nalazi u bolnici:

- Žao mi je što se sve ovo događa oko nas, no to ćemo u ovoj situaciji staviti na stranu. Ipak je on otac naše djece i želim mu brz oporavak i skori odlazak iz bolnice - kazala je za RTL.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 14:28