DRUGA STRANA SEZONE

'NEMAM ZA APARTMAN'; 'GDJE SE MOŽE NABAVITI TRAVA?' Neke goste iznajmljivači neće zaboraviti

Na fotografiji: turisti u Splitu
 Jakov Prkić / CROPIX

Da nema turizma, u Crikvenici i Novom Vinodolskom živjelo bi se znatno skromnije. Ipak, brojni iznajmljivači i turistički radnici ponekad pomisle kako turistički kruh ima pokoju koru previše, piše Novi list.

Iako smo dio EU, manji postotak turista na domaćine gleda s visoka. Gdje je sigurno voziti, pitao je turist svog iznajmljivača. Kada je na pitanje na kakvu sigurnost misli gost spomenuo razbojstva po putu, domaćin mu je ponudio povijesni roman.

Često je izbjegavanje plaćanja.

- Vidim, gost se sprema. Nešto mi je užurban bio pa mi je bio sumnjiv, govori jedan iznajmljivač za Novi list.

- Uđem u kuću, a on pali auto. Kažem mu da je zaboravio platiti, a on meni: Kako? Pa što mi nije online agencija već skinula s kartice?

Uvijek bi trebalo naplatiti smještaj pri dolasku, preporučuju iznajmljivači. Zna se dogoditi da nakon sedam dana gost slegne ramenima i kaže da je potrošio novac, ostalo mu je tek pola. Ponekad nemaju ništa. I što tada? Natezati se? Zvati policiju? Često se ostane kratkih rukava.

Ima i onih koji bi se žešće zabavili i opustili. Turist izvan granica Europe odsjeo je u lijepoj kući. Vrludao je po dvorištu. Kako pitati stariju iznajmljivačicu? I njena kći je malo ozbiljna. No, priliku je vidio u unuku. Mlad dečko. Savršen izbor.

– Vidim da se vrti, da bi nešto pitao. Vidim da oklijeva, malo krene pa stane. Čudan mi je bio. I napokon pita: Gdje se može nabaviti trava?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 23:57