BURNA RASPRAVA

'NEMOJTE SE DERATI, IZRIČEM VAM OPOMENU!' Reiner optužio Pernara da laže, ovaj odmah počeo urlikati sa svog mjesta

 Goran Mehkek / Hanza Media

Tijekom današnje rasprave u Saboru Ivan Pernar se ponovno sukobio s potpredsjednikom Sabora Željkom Reinerom, piše dnevnik.hr.

Pernar je u jednom trenutku rekao da ''izvlaštenje kao konačni čin mora biti iznimna mjera jer ona zadire u prava vlasništva'':

- Htio bih ovom prilikom ukazati na sve žrtve izvlaštenja tijekom komunističke vladavine koje nikada nisu dobile adekvatnu kompenzaciju, odnosno adekvatno obeštećenje za oduzetu imovinu. Već je država diskriminirajući odlučila vratiti samo Katoličkoj crkvi oduzetu imovinu, a sve druge građane ignorirati čime ih je dovela u nejednak položaj, tim više što katolička crkva ionako ima najviše nekretnina na svijetu. To je najbogatija institucija. Mnogim građanima bi povrat djedovine, odnosno obeštećenje za nju dobro došao - rekao je Pernar, što je uzrujalo Reinera.

- Kolega Pernar, ovdje u parlamentu, naravno, možemo govoriti svašta, i neistine i laži i tako dalje. Ovo što ste sad rekli nije istina - odgovorio je Željko Reiner, piše dnevnik.hr.

- To naprosto nije istina, Hrvatska je obeštetila dobar dio ljudi, ne previše pravično, puno manje nego što im je komunistička vlast oduzela - dodao je Reiner, a za to vrijeme Pernar se počeo derati sa svog mjesta.

- Nemojte se derati s mjesta. Kolega Pernar izričem vam opomenu - rekao je Reiner Pernaru koji se nastavio derati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 11:09