KAKO SU PALI ZBOG 365 KG KOKAINA

Nije im pomogla nikakva zaštita: Hrvatska narkomafija razotkrivena unatoč kriptiranim mobitelima!

Prvoosumnjičenog Petra Ćosića i ostale dilere pratila je i američka DEA te španjolska policija

ZAGREB - Nebojša Erkman (35), podrijetlom iz Osijeka, i 40-godišnji Zadranin Đorđo Fistić uhićeni su početkom svibnja u španjolskom gradiću Cullera, nedaleko od Valencije, nakon što su preuzeli pošiljku s oko 365 kilograma kokaina, čiju je dopremu brodom iz Brazila organizirala prošlog tjedna u Hrvatskoj uhićena skupina predvođena braćom Petrom i Antom Ćosićem.

Kako neslužbeno doznajemo, cijeli transport droge iz Brazila nadzirala je američka DEA-a, a samo preuzimanje pošiljke namijenjene europskom tržištu “pod kontrolom” je držala španjolska policija.

Pritvoreni u Splitu

Krijumčari su uhićeni nakon što su uspjeli s prekooceanskog broda, kojim je droga dopremljena, preuzeti pošiljku i dopremiti je na kopno izbjegavši bilo kakvu kontrolu.

Od mjesta prihvata na kopnu imali su organiziran daljnji transport droge, koja je trebala ići na tržišta različitih europskih država, od Hrvatske do država Zapadne Europe. Međutim, tijekom prebacivanja droge na kopno krijumčari su se našli na udaru španjolske policije. Navodno su u cijeloj krijumčarskoj akciji prihvata i daljnje otpreme kokaina sudjelovale i druge osobe koje se povezuju s crnogorskim narkobossom Darkom Šarićem.

Osumnjičeni su koristili razne krinke i posebne mjere zaštite od prisluškivanja, ali su istražitelji, čini se, uspjeli 'probiti' svu zaštitu i prikupiti dokaze koji su doveli do njihova uhićenja i pritvaranja. Nisu pomogli ni tzv. kriptirani mobiteli...

ČLANAK U CIJELOSTI PROČITAJTE U JUTARNJEM LISTU OD PONEDJELJKA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 13:55