ZARAZA

Nogometaši Željezničara i Osijeka zbog crijevne viroze završili u bolnici

 Emica Elveđi / CROPIX

Više od 10 nogometaša sarajevskog Željezničara i Osijeka oboljelo je od crijevne viroze, zbog čega je otkazana prijateljska utakmica hrvatskog i nogometnog prvoligaša iz BiH koja je trebala biti odigrana u subotu na stadionu Gradski vrt.

Prema informacijama koje smo dobili, trbušne tegobe prvo su se pojavile kod nogometaša Željezničara pa se u prvom trenu čak spekuliralo o trovanju hranom ili vodom, no naknadno su se u KBC Osijek javila i nekolicina igrača Osijeka, a onda je liječničkim pregledom, kako su potvrdili iz osječke bolnice, utvrđeno da je riječ o crijevnoj virozi.

- U petak su nam se javili iz NK Osijek kazavši kako nekolicina igrača ima gastrointestinalne probleme, povraćanje i proljev, a u međuvremenu je njihov broj povećan, pa je pomoć potražilo 12-13 igrača. To su karakteristične virozne infekcija u ovo doba godine, koje se događaju zbog promjene vremenskih uvjeta. Unazad tjedan dana u Osijeku toga je bilo u većem obimu, jer infekcija prelazi s jedne osobe na drugu, osobito ako su zajedno u nekom uskom prostoru. Svi su dobili liječničku pomoć, nakon čega su otpušteni, jer njihovo stanje nije zahtijevalo hospitalizaciju - rekao je dr. Vlatko Kopić, v.d. zamjenika ravnatelja KBC-a Osijek, a slično je potvrdio i Mario Mihić, glasnogovornik NK Osijeka.

- U bolnici je odbačena mogućnost da je riječ o trovanju hranom ili vodom. U pitanju je crijevna viroza, a malo prije čuo sam se i s Harisom Alihodžićem, team menadžerom Željezničara, koji mi je isto to potvrdio. Jače tegobe imalo je 6-7 igrača Željezničara, dok su ostali, među kojima i 2-3 igrača Osijeka, imali blaže tegobe, zbog čega je i otkazana planirana utakmica, a momčad Željezničara je otputovala kući i već se traži novi termin u vrijeme neke sljedeće stanke - rekao je Mihić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 23:06