POSEBNA REGULACIJA U VIŠE DRŽAVA

NOVI DETALJI O PROMETNOM KOLAPSU OVOG VIKENDA Otkrivamo gdje se očekuju najveće gužve

 Reuters, Hanza Media

Posjet ruskog predsjednika Vladimira Putina Sloveniji na noge je podigao pripadnike prometne policije te sve cestovne službe od Njemačke do Hrvatske.

Posebno je velik pritisak na prometne službe u Austriji, Italiji, Sloveniji i Hrvatskoj. Kako se zbog početka ferragosta i završetka škole u nekim njemačkim pokrajinama očekuje velik broj turista u Hrvatsku, zatvaranje tunela Karavanke i autoceste od austrijsko-slovenske granice do Ljubljane dolazi u najgore vrijeme. “Prometnice će biti zatvorene koliko bude potrebno”, poručila je jučer slovenska policija.

Austrijski Asfinag vozače upozorava da će tunel Karavanke u subotu biti zatvoren od 8 do 18 sati. Posebna regulacija bit će postavljena već u Salzburgu, a vozače će preusmjeravati prema Italiji, Mađarskoj i Mariboru. Slovenska će policija vozače koji se preko Maribora kreću prema Hrvatskoj preusmjeravati na granične prijelaze Dubrava Križevljanska, Trnovec, Mursko Središće te će svi oni u konačnici stići na autocestu Goričan - Zagreb, kao i oni koji iz Mađarske preko Goričana ulaze u Hrvatsku.

Stoga bi se najveća kolona u subotu mogla stvoriti od Svete Helene do Lučkog te na zagrebačkoj obilaznici. Velike se gužve očekuju iz smjera graničnog prijelaza Macelj te graničnog prijelaza Rupe. Prema nekim procjenama, ovog se vikenda na hrvatskim autocestama očekuje oko 1,3 milijuna vozila.

Očekuje se da će prvi val turista u Hrvatsku ući u subotu ujutro između četiri i pet sati, a procjenjuje se da će najveće gužve nastati od 10 sati pa nadalje sve do kasnih popodnevnih sati. U Hrvatskom autoklubu upozoravaju da se prve gužve očekuju već od petka popodne, cijelu subotu i nedjelju u oba pravca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 12:54