ODLUKA PREDSJEDNIŠTVA STRANKE

OBRAČUN U SDP-u: OPAČIĆ I MRSIĆ OSTAJU BEZ FUNKCIJA U SABORU Novi potpredsjednik parlamenta Hajdaš Dončić, otkrivamo tko je bio protiv smjena

 Bruno Konjević / HANZA MEDIA

Na današnjoj sjednici Predsjedništva SDP-a je donesena odluka o smjeni Milanke Opačić s mjesta potpredsjednice Sabora, potvrdio je to medijima saborski zastupnik Bojan Glavašević.

Predsjedništvo će Klubu zastupnika SDP-a u Saboru predložiti izglasavanje odluke o smjeni potpredsjednice, a njeno mjesto bi trebao preuzeti Siniša Hajdaš Dončić.

Glavašević je također dodao i kako je predloženo da se i Mirando Mrsić zamijeni na čelu saborskog odbora kojim presjeda.

Na pitanje novinara kako je do toga došlo, Glavašević je rekao kako dužnosti u Saboru pripadaju strankama, iako zastupnički mandati pripadaju pojedinim zastupnicima.

- Bio je prijedlog predsjednika stranke i predsjedništva da se neke dužnosti preraspodijele i temeljem izbornih rezultata, i temeljem dosadašnjeg rada, kazao je Glavašević i istaknuo kako se ne radi o sankcijama protiv članova.

Otkrio je kako je jedan član predsjedništva bio protiv, no nije htio reći o kome se radi.

Kako Jutarnji neslužbeno doznaje, protiv je glasao Peđa Grbin, koji je to navodno učinio iz principijelnih razloga.

Podsjetimo, Milanka Opačić bila je ministrica socijalne politike te potpredsjednica Vlade u mandatu Zorana Milanovića, a nakon zadnjeg poraza SDP-a na parlamentarnim izborima 2016. godine, Opačić je predložena za jednu od potpredsjednica Sabora.

Reagirajući na odluku Predsjedništva stranke, Opačić je za Novu TV rekla da je 'ovo kažnjavanje verbalnog delikta'.

- Pravo na slobodu mišljenja više ne stanuje u SDP-u. Danas sam ja, a sutra netko drugi. To je ušutkavanje kritičara, izjavila je.

Mirando Mrsić u Milanovićevoj je Vladi bio ministar rada i mirovinskog sustava, a trenutno u Saboru obnaša dužnost predsjednika Odbora za rad, mirovinski sustav i socijalno partnerstvo.

Nakon što su Mrsić i Opačić kritizirali aktualno vodstvo stranke pod predsjednikom Davorom Bernardićem, u medijima su se pojavile spekulacije kako bi zbog toga mogli snositi sankcije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 14:23