PROMJENE OD 1. SIJEČNJA

OD NOVE GODINE NIŽI RAČUNI ZA STRUJU Udruga potrošača izračunala koliko bi se prosječnom kućanstvu trebao smanjiti mjesečni izdatak

Ilustracija
 Igor Soban / Arhiva/HANZA MEDIA

Od Nove godine bi svim kućanstvima računi za struju trebali biti niži, i to zbog smanjenja stope PDV-a.

Kako piše Dnevnik.hr, Vlada će u četvrtak na sjednici odgoditi odluku o povećanju naknade za obnovljive izvore energije pa će kućanstva na svojim računima osjetiti samo niži PDV na struju.

- Od prvog siječnja pored promjene u visini naknade i PDV-a slijedi i promjena što će svi građani za trošak električne energije primati jedinstveni račun, znači jedan račun, a ne kao do sada dva kad je bio slučaj s tržišnim opskrbljivačima. Najmanje što ti građani dobivaju je da plaćaju jedan račun, a ne dva znači s te strane će biti jedna ušteda, rekao je Nenad Kurtović, stručnjak za energetsko tarifiranje.

Splitska udruga Potrošač izračunala je da će račun srednjeg kućanstva koje troši oko 300 kilovatsati na mjesec, u siječnju biti 29 kuna manji, piše Dnevnik.hr.

S početkom 2017. godine na snagu stupa niz novih zakona i propisa, od poreza na dohodak, preko doprinosa i nižih stopa poreza na dobit, do izmjene PDV-a za ugostiteljstvo, a sve o tome i kako će to utjecati na vas, pročitajte na OVOM LINKU.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 15:46