ZA SVE JE KRIV OPEC

OD UTORKA SKUPLJE GORIVO! Prijevoznici postaju očajni: 'Mi ne možemo podići cijene i opet smo osuđeni na rad koji nas ne vodi u bolje nego na gore'

 Goran Šebelić/EPH

Od utorka, vozače će na benzinskim postajama dočekati u prosjeku 7 lipa skuplje gorivo. Najlošije, tu bi mogli proći prijevoznici, javlja Dnevnik Nove TV.

Cijene naftnih derivata bit će veće za 7 lipa. Po prosječnom spremniku od 50 litara izdvajat će se 3 i pol kune više. Skuplje će proći kamioni. Sa 70 kuna po spremniku, pa prijevoznicima nije svejedno.

''Mi ne možemo podići cijene i opet smo osuđeni na rad koji nas ne vodi u bolje nego na gore'', rekao je Goran Jozing, autorpijevoznik.

Za ovo poskupljenje kriv je OPEC. Odlučili su smanjiti proizvodnju nafte. Ali drastično poskupljenje, naši stručnjaci ne očekuju, piše Dnevnik.hr.

''Druga je stvar domaće tržište gdje svaka mala reakcija u pravcu poskupljenja je dobrodošla, a svaka mala reakcija u pravcu pojeftinjenja se nastoji minorizirati'', kaže Igor Dekanić sa Rudarsko geološkog naftnog fakulteta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 12:48