BIVŠI ČELNIK AGROKORA

ODBJEGLI TODORIĆ KAŽE DA PODNOSI KAZNENU PRIJAVU 'Ramljak je demagog, Plenković uhvaćen u pekmezu, kriminal u Agrokoru dobiva zastrašujuću dimenziju'

 Boris Kovačev / Hanza Media

Bivši predsjednik Uprave Agrokora Ivica Todorić sa svog bloga je poručio kako u planu održivosti tog koncerna, koji je u ponedjeljak predstavio izvanredni upravitelj Ante Ramljak, nema ničega osim demagogije i pogodovanja interesnim grupama, najavljujući kaznenu prijavu protiv odgovornih za kriminal u Agrokoru "koji dobiva zastrašujuću dimenziju".

Todorić proziva Ramljaka i premijera Andreja Plenkovića da se, "nakon što su uhvaćeni u pekmezu iz Hong Konga", sada pokušavaju izvaditi nemuštim odgovorima te pronaći načine da nestane cijeli slučaj s roll up ugovorom i trustom Madison Pacific.

"Premijer je pritom hrvatskim građanima objasnio kako pate od kolektivne amnezije. Gospodine premijeru, ljudi pamte i sami stvaraju zaključke, nemojte ih podcjenjivati", istaknuo je.

Izvanredni upravitelj Ramljak pak, dodaje, na današnjoj prezentaciji nudi spasonosno rješenje u kojem, tvrdi, nema apsolutno ništa osim demagogije i nastavka pogodovanja interesnim grupama.

"Rješenja su više nego dobra, najprije će imati minimalni rast kako bi svemu umanjio vrijednost, a onda će, transparentno i vjerodostojno kao i do sada, u bescjenje rasprodati tvrtke i njihovu imovinu. Baš kao što sam i predvidio - kriminal u Agrokoru dobiva zastrašujuću dimenziju, a odgovori na pitanja o roll up-u te ulozi Madison Pacifica iza kojih se kriju odgovori i otkriva stvarni razmjer pljačke i dalje se ciljano prešućuju", naglašava Todorić.

Zbog svega toga, zaključuje, podnosi kaznenu prijavu protiv odgovornih za "kriminal koji se svakodnevno nastavlja".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 02:47