OPET NIŠTA

ODGOĐENA SJEDNICA VLADE! Ministri i premijer ponovno su diskutirali telefonskim putem!

 CROPIX

Danas u 14 sati trebala se održati sjednica Vlade, ali od toga nije bilo ništa! Iz Banskih dvora oglasili su se tek kratkim priopćenjem u kojem navode da je sjednica odgođena, te da je u popodnevnim satima održana telefonska sjednica. Tihomir Orešković bio je jutros nazočan u Vladi, ali nešto iza 13 sati izjurio je iz zgrade...

Iz Vlade su naknadno objavili da je sjednica odgođena zbog neodgodivih obveza premijera. Po neslužbenim informacijama, svi ministri, osim ministra znanosti, obrazovanja i sporta Predraga Šustara koji je izašao iz zgrade, dao izjavu novinarima i otišao, ostali su u Banskim dvorima.

Održana je telefonska sjednica na kojoj su teme bile interpelacija o radu Ministarstva kulture i Zakon o socijalnoj službi, rečeno je novinarima u Vladi, uz napomenu kako to nije ništa neobično i već se događalo. U Vladi ističu kako nema nikakvih poslovničkih prepreka za odgađanje sjednice i da se točke koje se danas nisu morale razmatrati, prebace na sljedeću sjednicu.

Točke koje su se zbog zakonskih razloga morale razmatrati su odrađene, dodaju u Vladi. "Nije neobično da se sjednica Vlade odgodi, što se već i događalo", rečeno je novinarima. U Vladi nisu željeli precizirati je li današnja sjednica, koja je trebala početi u 14 sati, odgođena zbog privatnih ili službenih obveza premijera Oreškovića.

I ministar prometa Oleg Butković izlazeći iz Banskih dvora rekao je da je sjednica Vlade odgođena, odnosno da su telefonski odrađene dvije točke dnevnog reda. - Nije bilo nikakve panika zbog toga, vjerovatno premijer ima nekih neodgodivih obaveza, izjavio je Butković. To je u prolazu potvrdio i ministar turizma Anton Kliman. Upitan kako gleda na neizdavanje obveznica zbog političke situacije s obzirom na potrebna restrukturiranja u njegovom resoru, Butković je rekao kako to što prije treba riješiti. Izrazio je uvjerenost da će se u nadolazećem vremenu to riješiti.

Potpredsjednik Vlade Božo Petrov izašao je iz Banskih dvora, no novinarima nije želio dati izjavu, niti odgovarati na upit o odgodi Vladine sjednice, kao ni o jučerašnjoj kavi s premijerom Oreškovićem i prvim potpredsjednikom Vlade Tomislavom Karamarkom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 12:27