ZASTOJ

Odluka o istrazi protiv Sauche još na čekanju

 Damjan Tadić / HANZA MEDIA

Može li USKOK proširivati već postojeću istragu u aferi Dnevnice, ili pak, treba donijeti rješenje o pokretanju nove istrage koja će se zatim spojiti sa starom, nije postalo poznato ni jučer, dakle više od mjesec dana od kada je istražni sudac odbio potvrditi USKOK-ovo proširenje istrage protiv Tomislava Sauche i Sandre Zeljko.

Naime, na odluku istražnoga suca Olivera Mittermayera, koji je, pak, odlučio kako je čin proširenja istrage nezakonit, žalio se USKOK, a izvanraspravno vijeće je jučer drugi puta vratilo spis sucu, ne odlučivši o žalbi USKOK-a. Razlog su ponovno - dostavnice. Naime, dok je prvi puta sucu spočitano da svoje rješenje nije poslao i osumnjičenicima, dakle Zeljko i Sauchi, jučer mu je spočitano da to nije učinio sa Zeljko. Saucha je u međuvremenu dobio rješenje suca, no pojavio se problem s bivšom Sauchinom tajnicom Sandrom Zeljko, odnosno njezinom adresom. Premda je njezin odvjetnika zaprimio rješenje, njoj ga se nije moglo dostaviti jer po svemu sudeći prijavljenu adresu ima u Vukovaru, dok je u Zagrebu boravila neprijavljeno.

Odluka joj je, pak, poslana na zagrebačku adresu, no sud nije potvrdu da je ona rješenje i primila. Zbog toga je izvanraspravno vijeće odbilo odlučivati o žalbi USKOK-a sve dok se i službeno ne dobije potvrda da je ona zaprimila odluku. Uputa je također da to sud učini putem oglasne ploče, a što se koristi u slučajevima kada se odluka ne uspije nekome dostaviti. Nakon što odluka na oglasnoj ploči suda provede 8 dana, čitav spis bit će ponovno upućen na vijeće, koje će odlučivati o žalbi USKOK-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 13:36