POLICIJA OBAVIJEŠTENA

OPASNA DJEČJA IGRA UGROŽAVA ŽIVOTE Stoje pokraj kružnog toka i natječu se tko će loptom pogoditi više automobila u prolazu!

Ilustracija
 http://maxpixel.freegreatpicture.com/

Grupa djece u Belišću nekoliko tjedana se "zabavlja" tako da loptom gađaju automobile koji prolaze kružnim tokom, piše Glas Slavonije.

O bizarnoj i opasnoj "igri" je redakciju Glasa Slavonije obavijestila čitateljica iz Bistrinaca koja je ispričala svoja neugodna iskustva posljednjih tjedana prilikom vožnje kružnim tokom kod skretanja za belišćanski most, odnosno HF.

Prvi put joj se to dogodilo prije nekoliko tjedana te je pomislila, logično, da je riječ o slučajnosti. Ispred naselja koje je u Valpovštini poznato kao Mitrovica, primijetila je grupu od dvadesetak djece s loptama pa je pretpostavila da im se u igri dogodilo da je lopta slučajno odskočila i pala na automobil koji je prolazio u kružnom toku.

Kada se gađanje loptom nastavilo i sljedećih dana, shvatila je da nije riječ o slučajnosti, nego o tome da djeca namjerno gađaju automobile, pritom se natječući tko će ih više pogoditi. Što je još i gore, u slučaju da promaše metu bezglavo utrčavaju na cestu na kružnom toku po loptu ne bi li spriječili da završi pod kotačima nekog vozila.

- Moj neugodni doživljaj kada me u vožnji iznenada pogodila lopta, i kada sam se s djecom u automobilu uplašila da ću izgubiti kontrolu nad upravljačem, nažalost, nije usamljeni slučaj. Kada sam to počela prepričavati znancima koji tom dionicom često prolaze, ispostavilo se da je velika većina njih imala ista neugodna iskustva i s grčem u želucu navečer prolaze ovuda strahujući od grupe malodobne djece, što je potpuno apsurdno! - rekla je Glas Slavonije čitateljica.

Njezin je suprug prošli tjedan uzeo loptu i odnio je u Policijsku postaju Belišće, želeći upozoriti na događanja kod ovog kružnog toka koja bi trebalo spriječiti prije nego neodgovorna djeca izazovu tragediju u prometu. Ako se nakon toga ne zaustave incidenti s gađanjem vozila, ogorčeni su vozači, kažu, spremni su pomoć i intervenciju zatražiti i na drugim instancama.

Šef Policijske postaje Belišće Zdravko Mandić potvrdio je da je zaprimljena dojava o ovom događaju te da se planira poduzeti “propisane korake” kako bi se ovakvim situacijama što prije stalo na kraj.

- Planiramo češće obilaziti ovu lokaciju te porazgovarati s roditeljima djece koji ovdje žive, ne bismo li ih upoznali s potencijalnim opasnostima koje može izazvati ovakva nazoviigra njihove djece. Ako ni nakon toga ovakve situacije ne budu prestale, bit ćemo prisiljeni evidentirati prekršaje koji za roditelje iznose do 300 kuna. Ako se prekršaji opet nastave, u slučaj se uključuje i Centar za socijalnu skrb, koji tada poduzima odgovarajuće mjere - kaže načelnik Mandić, koji ipak očekuje da se nakon intervencije policije na terenu ovakvi slučajevi više neće ponavljati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 19:43