MINISTAR POLICIJE

OREPIĆ BRANI POLICIJU 'Kod nas je normalno pustiti mladića koji je ubio dvije djevojke jer je iz dobre obitelji'

 Nikša Duper / CROPIX

Hrvatska policija odradila je svoj posao u slučaju Kristine Krpljan, koju je u srijedu navečer u Zagrebu ubio njen bivši mladić, izjavio je ministar policije Vlaho Orepić u Trilju gdje je obišao Tranzitni centar za strance i Postaju granične policije.

"Nemili događaj se dogodio kako se dogodio, ali odgovorno tvrdim da je policija postupila u skladu sa svim svojim obvezama kroz cijelu proceduru i kronologiju događanja vezano uz počinitelja i žrtvu. Čak i onda kada su bile mjere zabrane pristupa žrtvi. U tom momentu policija je sva svoja saznanja dala pravosudnim tijelima", kazao je ministar, dodavši da je mjera zabrane približavanja žrtvi bila povučena u srpnju 2015. godine.

Od ukidanja zabrane približavanja žrtvi do dana kada je djevojka ubijena bila je samo jedna prijava žrtve i to u studenom prošle godine za nanošenje štete, objasnio je ministar opet kazavši da je policija odradila svoj posao. Ministar je rekao i da je krajnji trenutak da se vrlo jasno kaže da živimo u društveno-političkom okruženju gdje se mladiću koji je autom usmrtio dvije djevojke kao olakotna okolnost uzelo to da je iz ugledne obitelji.

"Imamo i slučaj gdje je normalno da ustavna sutkinja otiđe s mjesta prometnog prekršaja, ali i dalje ostane sutkinja. Imamo okolnosti u kojima je tijekom privatizacije napravljena ogromne šteta narodu i još nitko za to nije odgovarao. Mi kao društvo definitivno trebamo dati odgovore na to, ali i svaki građanin ima odgovornost te svi skupa trebamo mijenjati stvari", kazao je ministar Orepić.

Odgovarajući na novinarska pitanja Orepić je kazao da će Hrvatska za godinu i pol dana imati zadovoljene sve tehničke uvjete za ulazak u Schengenski prostor što je strategijski cilj Vlade. Na novinarsko pitanje je otkrio podatak da je od studenog do danas 4200 ljudi izbrisano iz evidencije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 05:27