HRVATSKA IMA POTENCIJAL

Orešković: 'Neću osnovati stranku, krivo ste shvatili, danas ću u Sinju s Petrovom popričati'

Premijer Tihomir Orešković kazao je kako je skeptičan da će Hrvatska uskoro biti primorana uvesti euro kao posljedicu Brexita
 Nikola Vilić / CROPIX

Premijer Tihomir Orešković na pitanje hoće li Hrvatska biti primorana uvesti euro kao posljedicu Brexita, kako su posljednjih dana pisali mediji, kazao je kako ne vjeruje u to.

- Nama možda je cilj da danas-sutra imamo euro, no još nismo ispunili kriterije. Malo sam skeptičan da bi oni sad na tome inzistirali - kazao je i dodao kako će se u Sinju danas naći s Božom Petrovom 'i drugima' te da će 'malo popričati'.

- Neću ja stvoriti svoju stranku, jučer su se moje izjave malo krivo shvatile. U Bruxellesu sam se našao s Mirom Cerarom pa sam ga pitao kako je on to krenuo, a poruka je bila da lijeva i desna strana nisu nudili nove ideje pa je osnovao svoju stranku - kazao je Orešković i dodao kako Hrvatska ima potencijal i kako je prekrasna zemlja no te potencijale još nismo ispunili.

- Danas možemo 10,7 milijardi eura povući iz Europske unije, BDP je počeo rasti, vjerujem da će Europska unija opstati. Funta je pala, no već se danas vratila i čak je jača prije Brexita. I Hrvatskoj je krenulo, ja bih se najprije zahvalio malim poduzetnicima koji su pokrenuli tu ekonomiju - zaključio je Orešković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 18:04