OBRAČUN S VLASTIMA

OSVANULO NOVO PRIOPĆENJE NA TODORIĆEVOJ PRIVATNOJ STRANICI 'Podržavam osnivanje saborskog istražnog povjerenstva za Agrokor!'

 
Ivica Todorić
 Boris Kovačev / HANZA MEDIA

Nakon što je danas bivši čelnik Agrokora Ivica Todorić na svojem blogu postavio objavu za javnost u kojoj je optužio Vladu za veleizdaju, te da je aktivirao Lex Agrokor pod prisilom, prijetnjom i ucjenama, na istoj web stranici - ivicatodoric.hr - pojavilo se još jedno priopćenje, ovaj put mnogo kraće.

- Podržavam osnivanje saborskog istražnog povjerenstva za Agrokor, napisao je, i dodao: 'Uskoro opširnije...'

Podsjetimo, Todorić je danas napisao kako je Vlada destabilizirala Agrokor kroz 'Ciljano širenje dezinformacija i negativnih glasina kroz izjave najviših dužnosnika zakonodavne i izvršne vlasti tijekom prvih mjeseci 2017. godine'.

- Pod izvanrednom upravom značajan dio Agrokorove imovine je blokiran i izgubljena je kontrola nad dijelom operacija u susjednim zemljama. Protiv Agrokora su pokrenute brojne sudske tužbe koje prijete ukupnoj stabilnosti i održivosti kompanije. Prihod je pao za otprilike 20%, a sinergije, u koje je uloženo i koje vrijede milijarde, nesmiljeno se uništavaju. Izvanredna uprava dobavljače tretira nejednako. Agrokor je opterećen nepotrebnim i nelegalnim kreditom, koji su za sebe dizajnirali strvinarski fondovi, a založena je i sva ključna strateška imovina, i to trustu Madison Pacific ltd sa sjedištem u Hong Kongu, napisao je Todorić u prvom priopćenju.

- Ako se ovakvo stanje nastavi, svi će vjerovnici, osim Ramljakovih povlaštenih fondova, njemu bliskih dobavljača, partnera, savjetnika i suradnika izgubiti ogromne vrijednosti. To je prava istina. Sve ostalo su laži i obmane izvanredne uprave i njezinih političkih sponzora, što će budućnost i činjenice vrlo brzo pokazati.

-Vladinom odlukom o nacionalizaciji Agrokora prouzročene su dalekosežne gospodarske i financijske štete koje se već mjere u milijardama kuna. Uništava se industrija i njezina tržišna pozicija u Europskoj uniji. Hrvatska i regija pritom gube sinergijske učinke u EU. Takve odluke Vlade Republike Hrvatske zemlju su uvukle u poziciju visokog društvenog i političkog rizika, za što neće moći izbjeći odgovornost jer iza svakog protupravnog otimanja, iza svakog kriminala, uvijek stoje pojedinci s konkretnim imenima i prezimenima, napisao je Todorić u prvom priopćenju, koje u cijelosti možete pročitati OVDJE.

Na njegovo priopćenje već je reagirala i izvanredna uprava Agrokora, a njihov odgovor možete pročitati OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 00:04