OSTAO BEZ POSLA

OTKAZ ZBOG SUKOBA INTERESA Bio direktor u HEP-u, a imao vlastitu tvrtku za razdjelnike

 HANZA MEDIA

Zamjenik direktora HEP-Toplinarstva Robert Vuk sporazumno je raskinuo radni odnos s tvrtkom nakon što je otkriveno da je imao tvrtku za razdjelnike, otkiva Novi list.

Vuk je, zajedno sa svojim bratom, osnivač i vlasnik, do ožujka ove godine i direktor tvrtke Element energetika d.o.o. iz Zagreba, osnovane 2007. godine, koja se bavi ugradnjom razdjelnika topline.

Informacija o sporazumnom otkazu Robertu Vuku stigla je jučer iz Ministarstva gospodarstva Tomislava Panenića. Kako Novi list neslužbeno doznaje, Vuk je, nakon što je pokrenuta istraga o njegovu sukobu interesa, ostavku podnio u ponedjeljak, sam, radi, kako se može čuti, zaštite ugleda HEP-a.

Kako napominju u Ministarstvu, prije otkaza su uputili zahtjev za očitovanjem HEP-Toplinarstva o poslovnim aktivnostima Roberta Vuka te dobili odgovor kako su, iako nemaju nikakvih poslovnih odnosa s tvrtkom Element energetika d.o.o. s kojom je Robert Vuk povezan, utvrdili evidentan sukob interesa te kršenje Zakona o radu, zbog čega je s Vukom sporazumom prekinut radni odnos. Zakon kaže da radnik ne smije bez odobrenja poslodavca, za svoj ili tuđi račun, sklapati poslove iz djelatnosti koju obavlja poslodavac (zakonska zabrana natjecanja).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 02:44