VELIKI PREOKRET

DOSTA VAM JE PROLJEĆA U STUDENOM? Stigla nova prognoza, saznajte kada u Hrvatsku stižu polarni zrak i veliko zahlađenje

 CROPIX

Djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku te iznadprosječno toplo, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za ponedjeljak. Više oblaka, mjestimice i kiše, bit će na Jadranu i u gorskoj Hrvatskoj, a na širem riječkom području i dalje su moguće izraženije oborine. Najviša dnevna temperatura između 15 i 20 °C

Slično vrijeme možemo očekivati i u idućim danima. Izrazito visoke temperature zadržat će se do kraja tjedna. U kontinentalnom dijelu Hrvatske sunčano vrijeme s visokim temperaturama čeka nas do četvrtka, kada slijedi naoblačenje. S druge strane, u Primorju i Istri kiša će padati gotovo cijeli tjedan, pa kako sada stvari stoje, studeni bi u tim dijelovima Hrvatske mogao ući u povijesne knjige kao najkišovitiji mjesec ikad.

DHMZ

Ove nevjerojatne vremenske anomalije za HRT je prokomentirao Zoran Vakula: - Osim već spomenutih meteoroloških ekstrema do subote navečer, u nedjelju ih je bilo još, a i jutros. Nastavit će se i tijekom tjedna koji će u većini Hrvatske biti jedan od najtoplijih u povijesti mjerenja ovog dijela godine.

DHMZ

Veliki preokret i povratak zime

Dosta vam je proljeća u kasnu jesen? Prema sadašnjim prognostičkim modelima, zima se vraća sljedeći tjedan. I to oštra zima! Naime, potkraj nedjelje na moru će jugo nakon dugo vremena okrenuti na buru, a u Hrvatsku će prodrijeti polarni zrak iz Skandinavije i Rusije. Stoga bi u većem dijelu unutrašnjosti većinu idućeg tjedna moglo biti vrlo hladno, s noćnim temperaturama ispod ništice, a i dnevna temperatura će biti tek koji stupanj iznad ili oko nule.

Taj hladni zrak neće ujedno biti i vlažan, pa se ne očekuje veća količina oborina. na snijeg u nizinama još ćemo pričekati, tek će ga u Gorskom kotaru i Lici pasti nekoliko centimetara...

Očekivane temperature zraka u Hrvatskoj u 10 sati ujutro 28. studenoga (idući utorak):

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 05:49