U PETAK PRVI KUPON

OVDJE DOZNAJTE KAKO OSVOJITI 100.000 KUNA! Od petka velika nagradna igra Jutarnjeg lista 'Idemo u šoping s Jutarnjim!'

Prvi kupon za veliku nagradnu igru “Idemo u šoping s Jutarnjim!”, u kojoj možete osvojiti 100.000 kuna na potrošačkim karticama, pronaći ćete u sutrašnjem broju, 30. rujna.

Igra Jutarnjeg lista traje do 7. listopada kada će biti objavljen džoker-kupon. Novčanu nagradu dobit će tri najsretnija čitatelja.

Sedam kupona

Prva nagrada je 50.000 kuna na Diners Club potrošačkoj kartici, druga je 30.000 kuna, a treća 20.000 kuna. Pravila su jednostavna: treba skupiti minimalno sedam kupona, poslati ih na adresu P.P. 210, 10001 Zagreb, s naznakom “Nagradna igra Jutarnjeg lista”.

Kuponi trebaju stići najkasnije do 19. listopada kada će se održati javno izvlačenje, a ime dobitnika bit će objavljeno u Jutarnjem listu 21. listopada. Prema podacima Hrvatske narodne banke i Hrvatske gospodarske komore, u Hrvatskoj je krajem lipnja bilo 8,8 milijuna kreditnih i debitnih kartica, što je u odnosu na lipanj prošle godine rast od 1,2 posto. Broj bankomata u istom je razdoblju povećan za četiri posto, a POS terminala za dva posto. Tako je u Hrvatskoj krajem prošle godine bilo 4418 bankomata.

Debitna i kreditna

Na kraju prošle godine više od 3,3 milijuna građana Hrvatske ili njih 79 posto imalo je barem jednu platnu karticu, a 52 posto građana isključivo debitnu platnu karticu. Posljednjih je godina primjetna tendencija rasta korištenja kartica umjesto gotovine.

Ilija Rkman iz Saveza udruga Potrošač potvrđuje da su kartice budućnost.

- Njihovo korištenje je lakše i sigurnije. Uzor bi nam trebala biti Švedska gdje se radi na tome da gotovina potpuno ode u zaborav te da se sve plaća karticama. Primjetno je da Hrvati gotovinu koriste samo za manje troškove, poput kupnje kruha ili plaćanja kave u kafiću, a kartice za veće investicije.

Trgovci često nude popust za plaćanje karticom i mogućnost obročne otplate pa me ne čudi što se građani sve češće odlučuju za njihovo korištenje - ističe Rkman.

Iznos na kartici koji možete osvojiti u nagradnoj igri Jutarnjeg lista ne možete podići u gotovini, ali njime možete kupiti sve ono što si već dulje vrijeme priželjkujete.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 21:20