ZIMI NIJE KRAJ

OVIH DANA GUŠTAMO, ALI NE SPREMAJTE JOŠ KAPUTE Hrvatska uživa u toplom vremenu, no za vikend stiže velika promjena, a u nekim dijelovima i snijeg!

 Anđela Šćepanović / CROPIX

Proteklih dana cijela Hrvatska uživa u relativnom visokim temperaturama, na Jadranu sija sunce, no prognostičari najavljuju veliku promjenu vremena u sljedećim danima, a u nekim područjima čak i snijeg.

U unutrašnjosti će danas prevladavati umjereno, ponegdje i pretežno oblačno, mjestimice uz malo kiše. Na Jadranu djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom. Puhat će slab i umjeren jugozapadnjak i zapadnjak, u gorskoj Hrvatskoj mjestimice na udare jak. Na Jadranu vjetar slab i umjeren sjeverozapadni i zapadni, uz zapadnuobalu Istre južni i jugozapadni. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 10 do 15 °C, u gorskim predjelima malo niža, piše DHMZ.

Sutra nas na Jadranu, osobito u Dalmaciji, očekuje pretežno sunčano vrijeme. Većinom na području Rijeke te u dijelu Gorskoga kotara uglavnom oblačno, poslijepodne uz malo kiše. Ujutro mjestimice u unutrašnjosti magla. Vjetar slab i umjeren, na udare i jak jugozapadni, a na Jadranu će zapuhati slabo i umjereno jugo. Najniža jutarnja temperatura od -2 do4, na Jadranu između 3 i 8. Najviša dnevna u većini krajeva od 11 do 16 °C.

DHMZ

Do petka će biti djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku i još toplije. U petak krajem dana naoblačenje s kišom, na Jadranu i pljuskovima te grmljavinom, a u noći na subotu u gorju će prelaziti u snijeg.

DHMZ

Puhat će umjeren do jak jugozapadnjak, na Jadranu i jugo.

DHMZ

U glavnom gradu danas nas očekuje promjenljivo oblačno vrijeme sa sunčanim razdobljima, povremeno uz mogućnost za malo kiše. Vjetar slab i umjeren jugozapadni, poslijepodne zapadni. Najviša dnevna temperatura između 12 i 14 °C.

Sutra će biti većinom sunčano, povremeno s umjerenom naoblakom, a ujutro mjestimice s maglom. Vjetar slab, od sredine dana povremeno umjeren, na udare ponegdje i jak jugozapadni. Najniža jutarnja temperatura od 2 do 4, a najviša dnevna između 13 i 15 °C.

DHMZ

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 09:55