SKANDAL NA SUDU U ZAGREBU

Pedofila doveli na sud pred šokirane djevojčice. U lice se smijao prestravljenim žrtvama!

Sedmogodišnja Tea je vrisnula, a osmogodišnja Tanja počela se tresti i plakati, kad su se jučer ujutro na hodniku Županijskoga suda u Zagrebu našle oči u oči s napadačem koji je optužen da je nad njima bludničio. Djevojčice su na sud dovedene kako bi svjedočile o napadu.

Uznemirile su se kad su pravosudni policajci, s lisicama na rukama, doveli njihova napadača Ivicu P..., ranije već osuđivanog za istovrsna kaznena djela, pred istražnu sutkinju Ljiljanku Maletić.

Osupnuti su ostali i roditelji žrtava. Nakon ekscesa roditelji su se s dvije djevojčice, od ukupno tri žrtve, pokupili i napustili sud. Njihova djeca nisu ni svjedočila. Roditelji kažu da je osumnjičenik prošao kraj djevojčica koje su bile u potpunom šoku, te da im se još nasmijao.

Bijesni su na sud koji nije zaštitio njihovu djecu. Smatraju da njihove djevojčice svjedočenjem štite i drugu djecu, koja bi ubuduće mogla postati žrtve takvog napadača, ali drže da je i njih trebalo zaštititi.

- Zašto se moja malena sada opet s njim morala sresti? Još da joj se on onako bahato kesi... No, on je bolestan i ne može si pomoći, ali zašto sud nije zaštitio moje dijete? - pita se otac jedne od djevojčica.

Roditelji pričaju da su bili pozvani na istražno ročište te kako im je rečeno da će djevojčice svjedočiti videolinkom. Kad su došli, pričaju roditelji, javila im se odvjetnica koju im je sud dodijelio prema službenoj dužnosti.

- Podijelila nam je posjetnice i otišla. No, nama odvjetnik ni ne treba, pa naša su djeca žrtve napadača, što će nam odvjetnica koja bi opet uzimala novac iz državnog proračuna? Plaćamo sud i odvjetništvo da rade svoj posao, a gledajte što se događa... - rekao je jedan otac.

(...)

OSTATAK ČLANKA PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU JUTARNJEG LISTA...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 12:51