ČVRST STAV

PETROV O MILANOVIĆU Meni je neprihvatljiva retorika, ali dijelom se slažem s onim što je rekao

 Emica Elveđi / HANZA MEDIA

DUBROVNIK - Predsjednik Mosta Božo Petrov u Dubrovniku je komentirao izjave Zorana MIlanovića koje su snimljene na sastanku sa šefovima braniteljskih udruga, a koje su digle buru u cijeloj regiji, javlja N1.

- Za mene je neprihvatljiva huškačka retorika, a ovo što smo vidjeli je huškačka retorika. Ona podiže tenzije, a u Hrvatskoj je potrebno smanjiti tenzije, iz razloga jer ovakva retorika izaziva nestabilnost i dovodi do toga da posljedično utječe na gospodarstvo,izvoz i turizam. Nama treba jedna stabilna retorika i stabilna budućnost, rekao je Petrov.

- Nadam se da će doći do toga da će Hrvatska imati jednu stabilnu retoriku. Naravno, ne smije se dogoditi da se ugorze branitelji, ali ovakva retorika, mislim, nije poželjna, izjavio je Božo Petrov.

Komenirajući sadržaj izjava, Petrov je kazao da se djelomično slaže s onim što je Milanović rekao jer Hrvatska treba zauzeti čvrst stav.

- Potrebno je da susjedi, posebno Srbija, uz ovoliki broj prosvjednih nota i sa svojim Zakonom o regionalnoj jurisdikciji, za koji mislim da nikako ne može proći, treba imati jasan stav. Ali, ponavljam, način na koji se to dalo nije korektan, tako se dižu tenzije. S obzirom na note koliko ste ih dobili u zadnjih mjesec dana, to je nešto definitivno što treba smanjiti", kazao je Petrov, prenosi N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 06:37