POTPREDSJEDNICA VLADE

PITANJA O INI, MOL-u I HEP-u UZRUJALA M. DALIĆ 'O tome pitajte Vladin Savjet za pregovore s MOL-om. Zašto ja nisam članica Savjeta? Hvala lijepa!'

Martina Dalić
 Nikolina Vuković Stipaničev / Hanza Media

U sklopu dalmatinske turneje, potpredsjednica Vlade RH i ministrica gospodarstva i obrta Martina Dalić u ponedjeljak je boravila u Šibeniku i Zadru te je na sastanku s tamošnjim brojnim poduzetnicima i obrtnicima predstavila Akcijski plan za administrativno rasterećenje gospodarstva.

Odgovarajući na novinarsko pitanje u Šibeniku o tome postoje li razmimoilaženja u Vladi oko prijedloga modaliteta kupnje Ine, potpredsjednica Dalić je kazala:

- Predlažem da se u svezi tog pitanje obratite Savjetu za pregovore s MOL-om oko kupnje Ine. Vidite, oko toga u javnosti postoje različiti prijedlozi. Osobno sam više puta govorila i iznosila argumente za koje mislim da bi prodaja 25 posto minus jedna dionica HEP-a na burzi, samo po sebi donijelo niz prednosti i niz pogodnosti u smislu poboljšanja kvalitete upravljanja tom tvrtkom. Ujedno, otvorilo bi hrvatskim građanima mogućnost da sudjeluju u upravljanju kao dioničari HEP-a, a državi bi osigurala financijska sredstva za transakciju kupnje Ine.

Za potpredsjednicu Dalić neizbježno je bilo i pitanje zašto ona nije članica osnovanog Vladinog Savjeta za pregovore s MOL-om oko kupnje Ine, s obzirom da je to tema iz djelokruga Ministarstva gospodarstva na čijem je čelu.

- Zato što je čelnik Savjeta predsjednik Vlade, odgovorila je Martina Dalić.

Na opetovano pitanje novinara zašto ona nije članica Savjeta, potpredsjednica Vlade odrješito je uzvratila riječim 'Hvala lijepa' te vidno ljutita i uzrujana otišla od novinara.

Inače, predstavljajući Akcijski plan šibenskim gospodarstvenicima, ministrica Dalić je istaknula kako on obuhvaća 104 konkretne mjere za osam područja regulative, te da je riječ o prvom koraku Vlade u smanjivanju administrativnog opterećenja gospodarstva.

- Ovaj akcijski plan učinit će poslovanje jeftinijim i jednostavnijim, te će se njime za 1,5 milijardu kuna rasteretiti gospodarstvo od prekomjerne administracije. Planom će se otvoriti širom vrata za poboljšanje gospodarskog poslovanja i investicijske klime – kazala je Martina Dalić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 17:53