PREMIJER O AGROKORU

PLENKOVIĆ KOMENTIRAO UHIĆENJA I PRETRESE 'Ovo je prevažna tema za sve hrvatske ljude, nisam ni slutio da ću imati ovakav slučaj...'

Martina Dalić i Andrej Plenković
 Dragan Matic / CROPIX

Premijer Andrej Plenković komentirao je u ponedjeljak 'akciju Agrokor', u kojoj policija od ranog jutra vrši pretrese Kulmerovih dvora Ivice Todorića, a na više mjesta u Zagreba uhićeno je nekoliko osoba povezanih s Agrokorom i Todorićem. Popis najmanje 15 osumnjičenih donosimo OVDJE.

Premijer je novinarima rekao da nije ni slutio da će imati ovakav slučaj.

- Kao premijer Vlade ne namjeravam komentirati detalje procesa kojeg vode DORH i policija. Ova tema je prevažna za sve hrvatske ljude. Nisam slutio da ću imati ovakav slučaj koji ima transformativan učinak. Želim reći što je sve Vlada radila oko Agrokora, jer malo od drveća ne vidimo šumu - kazao je Plenković novinarima.

Istaknuo je kako se Vlada ponašala odgovorno i da niti jednim potezom nije željela doprinijeti rušenju rejtinga i destabilizaciji Hrvatske na financijskih tržištima.

- Izbjegli smo veliki financijski tsunami. Slučaju nismo pristupili populistički. Držali smo stalno isto liniju da podjela vlasti znači da policija, DORH i pravosuđe rade svoj posao, a Vlada svoj. Sve što će se dalje događati bit će usmjereno na restrukturiranje i postizanje nagodbe - kazao je Plenković, prenosi Dnevnik.

Na pitanje što će se dogoditi sa Istražnim povjerenstvom, Plenković je kazao kako je malo prostora za interpretacije poput onih koji dolaze iz redova oporbe.

- Što se tiče mene i HDZ-a, naravno da nam je u interesu da se ova priča odmrsi do najsitnijeg detalja. Svejedno mi je hoćemo li raspravu voditi pred povjerenstvom ili negdje drugdje. To nije važno - kazao je Plenković.

Na pitanje je li došlo vrijeme da se povuče ministar financija Zdravko Marić odgovorio je - "ne", a na upit tko je te konkretno pisao lex Agrokor rekao je da ga je pisala Vlada uz pomoć stručnjaka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 06:17