PREMIJER

PLENKOVIĆ ODGOVORIO PREDSJEDNICI 'Ovršni zakon je na dnevnom redu Vlade, a na okruglom stolu koji je pismu prethodio bili su i ministri'

 Goran Mehkek / CROPIX

Ovršni zakon je na dnevnom redu Vlade, rekao je u srijedu premijer Andrej Plenković, istaknuvši kako će se to pitanje rješavati na socijalno osjetljiv način, uz dijalog s udrugama.

- Ta je tema na dnevnom redu. Naravno da će Ovršni zakon biti u proceduri i, ono što sam već nekoliko puta rekao, podizanje cenzusa onog dijela plaće koji ne bi bio podvrgnut ovrsi. Nastojanje rješavanja toga pitanja na socijalno osjetljiv način, i uz uvažavanje i dijalog s brojnim akterima i udrugama koje se tom temom bave, predmet su rada Vlade i nadležnih resora - rekao je Plenković odgovarajući na pitanja u Hrvatskom saboru.

Premijer je potvrdio da je tijekom dana primio pismo predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović, sa zaključcima nedavno održanog okruglog stola "Živjeti u Hrvatskoj i biti blokiran", u kojemu je navela kako, s obzirom na izneseno, zabrinjava što do danas nije napravljena sveobuhvatna i temeljita analiza toga sistemskog problema te je apelirala na Vladu da se njegovom rješavanju pristupi bez odgode.

- Predsjednica je uputila pismo koje je došlo danas tijekom dana. Vodite računa da su na okruglom stolu koji je prethodio tom pismu bili i nadležni ministri u hrvatskoj Vladi - istaknuo je Plenković.

Rekao je i kako će proučiti Mostov prijedlog modela otkupa Ine od Mola, koji je ta stranka predstavila danas na konferenciji za novinare u Saboru.

- Proučit ćemo njihov prijedlog. Savjet (za pregovore s MOL-om) se sastao, sastat će se opet. To je zahtjevan posao - rekao je Plenković odgovarajući na pitanja novinara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 22:52