VAPAJ ZLOSTAVLJANE ŽENE

PLENKOVIĆ PRIZNAO DA JE U HDZ STIGAO MAIL O OBITELJSKOM NASILJU 'Ne znam zašto to nije došlo do mene, pozabavio bih se time ranije'

 
 Bruno Konjevic / CROPIX

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković komentirao je u srijedu nekoliko aktualnih pitanja, a među ostalim je priznao da je najmanje jedan mail o nasilju Alojza Tomaševića stigao na adresu HDZ-ova tajništva. Podsjetimo, HDZ-ov župan požeško-slavonski Tomašević jučer je gotovo cijeli dan proveo na saslušanjima u policiji, na sudu i DORH-u zbog prijave za obiteljsko nasilje koju je protiv njega podnijela supruga.

Supruga Mara Tomašević rekla je za Jutarnji list da je prije nego je izašla u javnost dva puta slala mail premijeru: - Ja sam sinoć prvi put vidio da je ona pisala, zaista je pronađen mail koji je 30. svibnja došao u Tajništvo HDZ-a. Nažalost, to mi nije bilo preneseno, žao mi je, pozabavio bih se s time ranije. Ima puno mailova koji dođu anonimno i u šumi mailova mnogi su teško shvatljivi, kaže Plenković, pa ovaj 'očito među suradnicima koji su to primili nije bio shvaćen kao dovoljno relevantan'.

- Nakon ovoga što se dogodilo mislim da smo kao stranka reagirali promptno, zaključio je prvi čovjek HDZ-a.

Plenković je, podsjetimo, u utorak poslijepodne novinare izvijestio da je Nacionalno vijeće HDZ-a na telefonskoj sjednici odlučilo raspustiti županijsku organizaciju požeško-slavonskog HDZ-a nakon što je objavljena informacija o obiteljskom nasilju župana Alojza Tomaševića.

Komentirao Orepićevu izjavu o tome da 'nije htio nikakva uhićenja prije lokalnih izbora'

Komentirao je i izjavu bivšeg šefa policije Vlahe Orepića za Globus, u kojoj je među ostalim kazao da je premijer tražio da se "Ivicu Todorića ne hapsi prije lokalnih izbora".

“Premijer Plenković imao je potrebu naglasiti da ne želi nikakva uhićenja prije lokalnih izbora. Svi znamo da tako stvari ne bi trebale funkcionirati. Bez obzira na to što se mogu i složiti da bi eventualna uhićenja vezana za Agrokor, kako tada, tako i danas, utjecala na izbore, takvu intervenciju smatram neprimjerenom. Uhićenja ili bilo kakvo djelovanje represivnog aparata ne mogu i ne smiju ovisiti o volji premijera”, kazao je u velikom intervjuu Globusu Orepić.

- Ja sam uvijek bio vrlo otvoren i kao političar i kao pravnik, vrlo jasno i čvrsto odvajam izvršnu vlast, politiku stanke od djelovanja hrvatskog pravosuđa. Očekujem da istu percpeciju imaju i oni koji obnašaju funckiju ministra unutarnjh poslova, a koji su pozivali narod na ulice.

Plenković je rekao da je njegova poruka jasna i kontinuirana neovisno o kome je riječ: - Ja sam to naučio kad sam studirao pravo.

Neće ga tužiti, rekao je odgovarajući na novinarsko pitanje. - Ja bih mogao svaki dan tužiti nekoga, ali to je dio javnog posla, trpjet ću to na svojim leđima, kaže premijer.

O otkazanom Vučićevom posjetu Zagrebu

Gospodin Vučić je trebao doći na poziv predsjednice, potvrdio je Plenković, i takvi posjeti trebaju biti u pravom trenutku jer su osjetljivi. - Čini mi se da na taj trenutak treba pričekati još neko vrijeme nakon izjava koje smo čuli.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 00:07