PRVI ČOVJEK MUP-a

POČELA OBRADA HULIGANA Orepić: 'Neugodno mi je zbog navijača, ali i zbog te svečane lože...'

 CROPIX

Tehnički ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić gostovao je u Naglasniku Radio Dalmacije i istaknuo da je policija počela s obradom huligana koji su radili nerede na utakmici protiv Češke.

- Nisu to samo navijački neredi. Identificirali smo 32 ljudi, njih 18 se vratilo u Hrvatsku. Njih procesuiramo. Procesi su počeli u Puli, nastavljamo u Splitu. Međutim, cijeli taj problem trebamo gledati u širem procesu. Ne može se optuživati samo tu jednu stranu. Ne smijemo braniti to huliganstvo jer to je prešlo sve granice. Koristim prigodu da zamolim onog tko je to organizirao da ne sramotimo domovinu, a sve one probleme koje imamo da riješimo kad dođemo kući - rekao je Orepić priznavši da mu nije neugodno samo zbog navijača na tribinama.

- U našoj svečanoj loži sjedi čovjek koji odbacuje poštivanje zakona Hrvatske, u našoj svečanoj loži sjedi čovjek nad kojim USKOK vrši dvije istrage, ima dvije aktualne optužnice. Jedna je za štetu od 100 milijuna kuna i u kojoj se radi o igraču koji igra za reprezentaciju. Druga je optužnica za prijetnje. Radi se o Mamiću i Šukeru. To jednostavno trebamo reći. Koliko god mi je neugodno zbog problema na tribinama, toliko mi je neugodno i zbog te svečane lože.

Tehinički ministar priznao je da je MUP napravio puno toga da se ne dogodi incident na utakmici, ali da se možda moglo i više.

- Vjerujte, napravili smo sve po standardima, dali smo sve moguće podatke francuskoj policiji, koja je nositelj osiguranja. Nismo mogli više u tom trenutku. Nudili smo i interventne snage i više ljudi, ali to je odbijeno. Ova zadnja utakmica je pokazala da se može. Bile su najave za nerede, najavljeni su i za ovu utakmicu s Portugalom. Ja pozivam da se odustane od ove metode. Tako nećemo ništa riješiti, to ćemo riješiti doma - rekao je Orepić za Radio Dalmaciju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 10:47