OLGA MURATTI

PODIGLA KAZNENU PRIJAVU ZBOG KRAĐE GLASOVA U DUBROVNIKU 'Osvojila sam 107 glasova a službeno piše - nula!'

Arhivska fotografija
 Tonći Plazibat / Hanza Media

DUBROVNIK - Kandidatkinja Narodne koalicije na izborima za Hrvatski sabor u X. izbornoj jedinici Olga Muratti podnijela je u ponedjeljak u Dubrovniku Županijskom državnom odvjetništvu kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja jer je na izborima 11. rujna oštećena za 107 preferencijalnih glasova.

Muratti je na konferenciji za novinare prošli ponedjeljak najavila da će podnijeti kaznenu prijavu ako "institucije i pojedinci ne obave svoj dio posla" te je zatražila da se u Dubrovniku ponovno prebroje glasovi za sve kandidate.

"Mora se pokrenuti pitanje odgovornosti jer ne znam kako vratiti drugačije povjerenje u sustav. Očekujem kako će Županijsko državno odvjetništvo ovoj kaznenoj prijavi dati prioritet. Jako puno ljudi me naziva i daje mi podršku", rekla je i dodala kako do danas nije dobila nikakvu informaciju da je netko od mjerodavnih išta poduzeo.

"Ja neću nikoga pozivati na postupanje, nego sam postupila ja. Očekivala sam da će, po službenoj dužnosti, svi oni koji su imali saznanja napraviti ono što su trebali napraviti", istaknula je Muratti.

Inače, Muratti je na konferenciji za novinare prošli ponedjeljak istaknula kako je DIP, rješenjem koje je dala na uvid novinarima, utvrdio nepravilnosti na dva biračka mjesta u Dubrovniku - u Općinskome sudu i u Osnovnoj školi Marina Držića, gdje je osvojila ukupno 107 preferencijalnih glasova, a po službenim rezultatima, na oba joj je mjesta "zapisana nula osvojenih preferencijalnih glasova".

Upravo joj je njezino biračko mjesto u Osnovnoj školi Marina Držića pobudilo sumnju jer, kako je tada istaknula, "ako ne zna kako su glasovali drugi, zna kako je glasovala ona sama".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 05:17