KRIM ISTRAŽIVANJE

Policija: Fotografija Milanke Opačić u majici s četiri 'C' je fotomontaža, SDP zbog prijetnji zatražio policijsku zaštitu za potpredsjednicu Sabora

Milanka Opačić
 Darko Tomas / EPH

Policija je utvrdila da je fotografija na kojoj je potpredsjednica Hrvatskog sabora Milanka Opačić prikazana u majici s četiri ćirilična slova "C" fotomontaža, a sumnjaju da je objavljivanje i distribuiranje te fotografije motivirano mržnjom i netrpeljivošću.

Portal Dnevno objavio je 15. veljače fotografiju Milanke Opačić u majici s četiri ćirilična slova, navodeći da se Opačić "ovjekoviječila na jednom od Serb festivala" te da je teško reći gdje i kada je fotografija nastala, ali da je "fotografija autentična i da nije riječ o photoshopu".

Policija je, međutim, provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrdila da se radi o fotomontaži, dok za objavljivanje i distribuiranje te fotografije sumnjaju da je motivirano namjerom širenja mržnje i netrpeljivosti. "S ciljem prikupljanja svih relevantnih okolnosti ovog događaja policija nastavlja kriminalističko istraživanje", odgovorilo je Ravnateljstvo policije Hini.

SDP-ov zastupnik u Hrvatskom saboru Joško Klisović potvrdio je u ponedjeljak na konferenciji za novinare u stranačkom sjedištu da je zbog prijetnji zatražena policijska zaštita za Milanku Opačić, ali ne zna je li joj i dodijeljena.

Klisović je rekao da zadnja stvar u medijima s majicom koja se imputira Opačić je „kao da nacrtate metu pa eto ekstremisti, tucite“.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 08:36