GRAD POD OPSADOM

Policija kod Križevaca spriječila koncert neonacista, uhitila tridesetak ljudi

 Marcel Kovačić/Podravski list/CROPIX

KRIŽEVCI - Tridesetak neo-nazi skinsa uglavnom iz Zagreba, uhićeno je u subotu tijekom poslijepodneva u Križevcima. Krenuli su na koncert ekstremnodesničarskih bendova koji se trebao održati u Bukovju, samo desetak kilometara od Križevaca.

Tamo su članovi ekstremno desničarske udruge Hrvatski nacionalisti, unajmili društveni dom u kojem su planirali koncert na kojem su bili predviđeni nastupi tri rock grupe, dvije iz Hrvatske i jedna iz Njemačke. Riječ je o grupi Blue Max, inače zabranjene u Njemačkoj zbog propagiranja nacističke ideologije.

Križevci se od poslijepodneva nalaze pod pravom policijskom opsadom. Postavljeni su nadzorni punktovi na prilaznim točkama gradu u Svetom Ivanu Žabnom i prema Vrbovcu gdje se zaustavljaju sva sumnjiva vozila. Kako smo doznali, većina uhićenih skinheadsa u Križevce je stigla vlakom, no policajci traže i one koji su na koncert pristigli automobilima.

Na skup neonacista negdje pored Križevaca upozorili su mladi zagrebački antifašisti koji su od jutra putem interneta i svih drugih medija slali obavijesti o organiziranju „neonacističkog pira“. Prema posljednjim informacijama policajci „češljaju“ grad i okolicu i cijela se akcija privodi kraju.

Društveni dom u Bukovju je ispražnjen i zatvoren, a nad uhićenima se provodi prekršajna i kriminalistička obrada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 06:44