PRED UTAKMICU HRVATSKA - UKRAJINA

POLICIJA OBAVILA PREVENTIVNE PRETRESE PROSTORIJA BROJNIH NAVIJAČKIH SKUPINA Torcida Vodice: 'Nisu problem navijači, nego HNS u kojem sjede kriminalci'

 Paun Paunovic / HANZA MEDAI

Pred nogometnu između Hrvatske i Ukrajine koja se igra u petak navečer u Maksimiru, proteklih je dana Policija obavila pretrese prostorija brojnih navijačkih skupina diljem Lijepe naše. Kako je priopćeno iz Policije, radilo se o preventivnim pretresima u cilju pronalaska pirotehničkih i eksplozivnih naprava, a zbog sprječavanja nereda na ovoj kvalifikacijskoj utakmici za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiji. U sklopu ove policijske akcije, na 'udaru' policijskih službenika našle su se i prostorije Torcide Vodice, nakon čega se vodstvo ovog Kluba navijača Hajduka oglasilo priopćenjem.

- Apsurdan je pretres prostorija naše udruge, ne samo zbog činjenice da policijski službenici nisu ništa pronašli, već i zbog toga što policija spominje da je riječ o preventivnom djelovanju pred utakmicu Hrvatska – Ukrajina. A dobro je poznato da Torcida Vodice već duže vremena organizirano ne odlazi na utakmice hrvatske nogometne reprezentacije iz poznatih razloga – stoji u priopćenju.

Zanimljivo je, ističu u vodičkoj Torcidi, kako policija, kao državna insitucija, upada u prostorije navijačkih udruga bez ikakvih indicija i sumnji u nezakonite radnje, dok jedna druga državna institucija – sportska inspekcija, ne upada u prostorije Hrvatskog nogometnog saveza koji već više od godinu dana, od stupanja na snagu, odbija se pridržavati zakona u sportu koji je donesen u Hrvatskom saboru.

- Za našu državu i vlast su navijači i navijačke udruge glavni problem, dok istovremeno osobe pri HNS-u optužene za najteži kriminal, kao i udruga koja ne poštuje zakon, nisu apsolutno nikakav problem – zaključuje se u priopćenju Torcide Vodica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 17:19