IVICA SLAVICA OSTAO BEZ POSLA

POLITIČKA SMJENA U VODICAMA Uspješan direktor iz HDZ-a prešao u Most pa ga hadezeovci opozvali s čelne funkcije gradskog poduzeća

Ivica Slavica
 Nikolina Vuković Stipaničev / Šibenski list / HANZA MEDIA

Skupština Gradskog poduzeća Vodice d.o.o., koju čine članovi HDZ-a, opozvala je s funkcije direktora Ivicu Slavicu (40) koji je ovu gradsko trgovačko društvo više nego uspješno vodio zadnjih šest godina. Riječ je o klasičnoj političkoj opozovu jer je Slavica prekinuo svoje dugogodišnje članstvo u HDZ-u te se priklonio Mostu nezavisnih lista sudjelujuću aktivno u njihovoj kampanji za nedavne prijevremene parlamentarne izbore. Da sačuva direktorsku funkciju Slavici nije pomogla ni činjenica da je pod njegovim vodstvo ovo Gradsko poduzeće od gubitaša postalo respektabilna tvrtka, jedno od financijskih najuspješnijih komunalnih poduzeća u Hrvatskoj koje se bavi naplatom parkinga, priveza za plovila i uslugama prijevoza putnika.

- Nakon ovog opoziva pod velikim sam stresom, jer ne postoji nijedan suvisli razlog za mojom smjenom. Kada sam poduzeće preuzeo 2010. godine, ono je bilo u ogromnim gubicima, radnici mjesecima nisu primali plaće i tvrtka se našlo pred stečajem. Već prve godina konsolidirao sam poslovanje i od tada je tvrtka svih ovih godina poslovala uspješno. Prošla godina, primjerice, okončana je s dobiti od blizu 600 tisuća kuna – kazao nam je Ivica Slavica.

U ovom slučaju, dodao je Slavica, riječ je o političkom odstrjelu zbog moje neposlušnosti spram vodstvu vodičke hadezeove nomenklature.

- Na prošlim hadezeovim unutarstranačkim izborima u Vodicama podržavao sam, po meni, jedinu moguću razumnu opciju koja je na kraju poražena. Od tada krenule su uvrede i grube prijetnje pojedinaca iz pobjedničke stranačke struje da će me smijeniti s direktorske funkcije, što se na kraju i obistinilo. Inače, imam ugovor o radu do 2020. godine, a cijela procedura i postupak moga opoziva provedeni su na nestatutaran i nezakoniti način, što ću, ako dobijem otkaz, dokazati i sudskom tužbom – rekao je Slavica.

Većinom glasova vijećnika HDZ-a, na sjednici održanoj u srijedu Gradsko vijeće Vodica predložilo je Skupštini Gradskog poduzeća da se za novu direktoricu imenuje Marija Bakmaz.

- Jedan od razloga da se uskrati povjerenje Slavici je taj što je on sebi samoinicijativno povisio direktorsku plaću. Drugi je, pak, razlog što novi menadžerski ugovor koji je potpisao prošle godine nije ovjerio kod Trgovačkog suda, pa je funkciju direktora godinu dana praktički obnašao protuzakonito. No, napominjem da konačnu odluku o izboru direktora donosi Skupština društva – kazao je Danijel Lasan, predsjednik Gradsko vijeće Vodica.

Ovakve navode Lasana, Ivica Slavica nazvao je bestijalnim lažima, dodajući kako je visina plaće koju je primao temeljena na koeficijentima koje je upravo odredila Skupština društva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. travanj 2024 08:27