TUŽAN DAN

POSLJEDNJI ISPRAĆAJ TOMISLAVA ŽIDAKA Dvorana na Krematoriju zagrebačkog Mirogoja pretijesna za sve koji su se došlo oprostiti od novinarskog velikana

Red s lijeva, prema dolje: Ožalošćena obitelj Tomislava Židaka, Ante Čačić, Zorislav Srebrić Red s desna, prema dolje: Miroslav Ćiro Blažević, Zdravko Mamić, ljudi čekaju u redu da izraze sućut obitelji
 Ronald Goršić / Goran Mehkek / Hanza Media

Danas u 15:15 sati je na Krematoriju zagrebačkog groblja Mirogoj počeo posljednji ispraćaj preminulog novinara Sportskih novosti i Jutarnjeg lista Tomislava Židaka.

Kako bi rekli posljednje zbogom jednom od najznačajnijih sportskih novinara u povijesti Hrvatske na Mirogoj je došlo mnoštvo ljudi, toliko da je dvorana na Krematoriju pretijesna za sve koji se žele oprostiti od Židaka.

Nešto ranije, 11 sati u Gradskom dramskom kazalištu Gavella u Zagrebu Gavella održana je i komemoracija za Tomislava Židaka.

O gospodinu Židaku, koji je svijet napustio u četvrtak u dobi od 65 godina, pred članovima obitelji, mnoštvom prijatelja, kolega i proslavljenih sportaša i sportskih djelatnika govorili su glavni urednik Jutarnjeg lista Goran Ogurlić, predstojnik Katedre za stilistiku Filozofskog fakulteta u Zagrebu Krešimir Bagić, sportski novinar i komentator Antun Samovojska i proslavljeni trener Miroslav Ćiro Blažević, čija je karijera u mnogome bila isprepletena i ovjekovječena pisanjem Tomislava Židaka.

Na komemoraciji, održanoj u 11 sati u Gradskom dramskom kazalištu Gavella u Zagrebu, posljednji je govor održao proslavljeni nogometni trener Ćiro Blažević koji se sa Židakom družio, svađao i mirio punih 35 godina. Ćiro je u emotivnom govoru priznao da mu je Židakov odlazak bio jednako težak kao odlazak njegovih najbližih članova obitelji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 10:11