OČAJNIČKI POTEZ

POTRESNA PRIČA IZ SREDIŠTA OSIJEKA Nezaposleni otac dvoje školaraca na ulici: 'Moja djeca ne znaju da ovo radim, ali pomozite mi da ih othranim'

Arhivska fotografija
 Dorian Horvat / CROPIX

Osječani su ovih dana ispred jedne od trgovina njemačkog trgovačkog lanca mješovite robe mogli primijetiti muškarca, ne starijeg od 40 godina, kako s natpisom da moli za pomoć stoji pokraj ulaza u trgovinu, piše Glas Slavonije.

Natpisom, koji je objesio preko prsa, poručuje: 'Pomozite mi da othranim svoje dvoje djece'. Odbio je ponudu osječkog dnevnog lista da njegovu priču objavi na svojim stranicama jer, kako je rekao, ne želi da njegova djeca doznaju što radi.

- Imam kćer koja ide u peti razred osnovne škole i sina koji ide u prvi srednje. Još od 2009. sam bez posla i nikako ne mogu naći novi. Bolujem od epilepsije, pa, iako se bavim informatikom, čim na razgovoru za posao spomenem svoju bolest, nitko me ne želi zaposliti. Javio sam se za rad na Jadranu kao sezonac i vjerujem kako ću od travnja uspjeti otići raditi na more, a do tada se snalazim na ovaj način. Razveden sam i, nažalost, ne mogu očekivati pomoć supruge, a moja djeca ne znaju da na ovaj način dolazim do novca i zato ne želim da mi ime i prezime bude objavljeno u novinama - povjerio je ovaj posve uredno odjeveni, obrijani i pristrojni muškarac Glasu Slavonije.

Nažalost, ovo je samo jedan u nizu slučajeva da dugotrajno nezaposleni završe na ulici ili su stalno na rubu da im se to dogodi.

Štefica Čuček, predsjednica udruge 'Rijeka ljubavi', poručila mu je da im se javi te da će mu pomoći.

- U našem gradu nitko ne smije biti gladan. Zbog toga pozivam oca o kojem pišete da se javi u 'Rijeku ljubavi' da bismo vidjeli kako mu možemo pomoći - poziva Štefica Čučak, predsjednica te humanitarne udruge.

Također, Čučak mu savjetuje da se javi u Centar za socijalnu skrb kako bi, ako već nije, ostvario socijalna prava koja pripadaju njemu i njegovoj maloljetnoj djeci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 00:16