POLICIJA GA PRIVELA ZBOG DOKUMENATA

PRED SABOROM SE POSVAĐAO S GLASNOVIĆEM Prepirali se kao da će se potući, zastupnik mu odbrusio: 'Da je ovo vojnički mi bi ovo riješili na drugi način'

 
 Facebook

Robert Pilipović iz inicijative “Vrijeme je da narod kaže DOSTA”, koji je hrvatskoj javnosti postao poznat po žestokoj retorici na račun hrvatskih vlasti u vrijeme požara koji je ovog ljeta zahvatio Split, u petak se našao pred Saborom gdje je dočekao nekoliko zastupnika, koji su ondje bili na raspravi o povjerenju Vladi. Sve je popratio snimkama koje je objavio na Facebooku, a cilj mu je, kako je najavio u prvoj, dobiti odgovore na neka pitanja. Kritizirao je rad Vlade, ponašanje zastupnika i postavljao razna pitanja, među ostalim o krizi u Agrokoru.

Pilipović je na početku objasnio da se "jutros probudio i gledao malo Sabor, i to što se događa oko opoziva za Vladu". Zastupnike je nazvao uvredljivim nazivom i kazao da se oni iz svega toga šale i izruguju, smiju i slično.

- Tražit ću odgovore od svih njih. Predstavit ću se tko sam, što sam i tražit ću odgovore na pitanja koja ne mogu postaviti novinari i javnost. Bitno je da pošaljem poruku da se s ovim narodom ne mogu zaje*avati, da postoji još ljudi kao ja - govori Pilipović dok se vozi prema Zagrebu. - Morat ću promijeniti taktiku, bit ću normalan, postaviti im pitanja i snimat ću to - prepričava uzbuđeni Pilipović.

Među onima koji u startu nisu htjeli razgovarati s njim je premijer Andrej Plenković, kojeg je Pilipović kritizirao oko posjeta Žrnovnici za vrijeme velikog požara. Pilipović mu je u snimci poručio da se "nada da će jednom doći u priliku da razgovara s njim". - Kad budeš imao prave odgovore, hrabrosti, onda će prijatelju možda ova Hrvatska ići naprijed. Ti nisi taj, ti si jedan obični licemjer - govori Pilipović.

Uspio se ipak 'zakačiti' sa zastupnikom Željkom Glasnovićem. Glasnović je odmah pristao na razgovor i rekao da "nema problema". Pilipović ga je pitao da 'kako čovjek koji je bio u ratu i branio ovaj narod može dići ruku za HDZ i ovu Vladu'.

- Za mene je to veleizdaja - kaže mu Pilipović, a Glasnović mu govori da ne priča o nečemu o čemu ne zna ništa, i da ga "ne zaje*ava".

- Nemaš pojma o čemu govoriš. Blebetaš. Da je ovo vojnički mi bi ovo riješili na drugi način, ali nismo u vojsci - kazao mu je u jednom trenu Glasnović. Pilipović se svađao s njim i vikao da "zašto nije digao ruku protiv Marića".

Poslušao ga je Fred Matić, koji mu je rekao da se ne slaže oko njegovih stavova, da se zna kad je nastao Agrokor i da je to kompleksan problem.

U konačnici je priveden, što je sam priznao u snimci. Kaže da su ga držali sat vremena dok nisu utvrdili tko je i što je.

- Moj najveći prekršaj je bio što nisam imao osobnu, nego putovnicu - govori među ostalim, i priznaje da je bio malo bezobrazan, "počeo sam mlatarati rukama pa su dobili zapovijed da me moraju privesti".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 22:43